Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

El Col·legi prepara la informació sobre la nova Llei de distribució d'assegurances

El nostre assessor jurídic, el Dr. José Luis Fernández, afirma que “haig d'analitzar en profunditat el text aprovat per a poder explicar als col·legiats com els afectarà el seu contingut”

El Consell de Ministres del passat dimarts va aprovar un Reial decret llei de mesures urgents en el qual s'incorpora a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva de Distribució d'Assegurances i Reassegurances (IDD) i la transposició parcial de la Directiva sobre activitats i supervisió de fons de pensions d'Ocupació. A més, inclou la transposició parcial en l'àmbit d'assegurances i fons de pensions de la Directiva de foment de la implicació a llarg termini dels accionistes. El text aprovat es va publicar ahir dimecres en el BOE.



Des del Col·legi, hem informat puntualment els col·legiats de l'aprovació del Reial decret i, posteriorment, de la seva publicació en el Boletín Oficial del Estado. En els pròxims dies, divulgarem notes informatives sobre com afecta a la mediació el text aprovat per l'executiu. De la mateixa manera, es donaran a conèixer les dates previstes per a la celebració de sessions formatives sobre aquesta qüestió.

A pesar que alguns mitjans informatius han difós des del mateix dia de la seva aprovació diverses informacions sobre el contingut de la normativa, el Dr. José Luis Fernández, assessor jurídic del Col·legi, assegura que “es tracta d'un text complex i no podem precipitar-nos a l'hora d'explicar a la mediació les implicacions que té en el seu exercici professional”.

Fernández recorda que “en el passat es van divulgar com certs diversos aspectes d'anteriors normes de distribució que no es corresponien amb la realitat i es van haver de dedicar molts esforços per corregir-ho”.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223