Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

"Les nostres vendes no milloraran si no tenim un pla de màrqueting"

Enric Vidal, assessor de màrqueting i vendes del Col·legi, mostra en un curs dijous que ve les claus per a fer un pla de màrqueting

Necessita la teva corredoria un pla de màrqueting? Enric Vidal, assessor de Màrqueting i Vendes del Col·legi, té clara la resposta a aquesta pregunta. "Per descomptat", assegura. Vidal impartirà el dia 13 de febrer la segona sessió de les quatre que componen el cicle de Direcció Comercial i Clients, i que està dedicada al pla de màrqueting en les empreses de mediació. Abans ens resol alguns dubtes en aquesta entrevista. L'assessor afirma que "les nostres vendes no poden millorar si no disposem d'un pla de màrqueting actualitzat als nostres objectius". Dijous que ve podem fer el primer pas.

Qui ha de fer el pla de màrqueting? El mediador? Un expert?
Des del meu punt de vista, és la direcció de la corredoria la que ha de prendre la decisió de desenvolupar un pla de màrqueting i, posteriorment, implementar-lo. Si disposa d'una estructura pròpia per a elaborar el pla, perfecte. Però no és el més habitual en les empreses de mediació. Per a la part estratègica, sobretot, sempre podem recolzar-nos en professionals del màrqueting externs. Però l'impuls sempre part d'una decisió de l'empresa de mediació.

Per on hem de començar?
El primer que hem de preguntar-nos és com és la nostra proposta de valor. És a dir, què em fa diferent dels meus competidors, perquè els clients confien en la meva corredoria. Per a poder avançar en aquesta línia hem de preguntar-nos: Quines són les meves capacitats?, Com és el meu entorn?, Com és la meva competència?... Després hem de centrar-nos en aspectes més estratègics com el producte, els preus, els canals pels quals em comunicaré amb els meus clients o com gestionaré la meva publicitat, entre altres qüestions. En el màrqueting d'avui dia hem de tenir clar que treballem per a tenir relació amb els clients i que hem de disposar d'una estratègia digital.

Trigarem molt a veure els resultats?
Si hem treballat el pla de màrqueting a consciència, els resultats els veurem en un període curt. Al voltant de sis mesos després d'implementar el pla en la nostra política comercial hem de notar una millora en les nostres vendes i en la capacitat de retenir cartera. A mitjà termini, veurem que també millora el nombre de pòlisses i els ingressos que obtenim per client. Però hi ha altres aspectes en els quals observarem també un avanç en positiu a partir del pla de màrqueting. Si hem definit bé el target i els productes, notarem que vendrem d'una manera més eficient. D'altra banda, si identifiquem correctament el perfil de clients als quals ens dirigirem, veurem com es redueixen els costos de gestió i sinistralitat.

Què veurem en la classe del pròxim dia 13?
Serà una sessió molt pràctica. Explicarem el concepte de pla de màrqueting, que ha evolucionat molt en els últims anys i que continua canviant. Proporcionaré les principals indicacions perquè cada corredoria pugui desenvolupar el seu pla de màrqueting. Amb la col·laboració dels assistents, identificarem aspectes com l'oferta, la política de comercialització, el client... La veritat és que en el nostre sector es treballa poc el màrqueting i el poc que es fa es concentra en la generació de leads (obtenció de dades de contacte d'un potencial client). Sense que abans s'hagi aprofundit a definir els objectius pels quals generem aquests leads. I no podem millorar les nostres vendes si no disposem d'un pla de màrqueting actualitzat als nostres objectius.


Els assistents al curs aprendran a fer un pla de màrqueting?
Sens dubte, aprendran les claus per a poder desenvolupar un pla de màrqueting. El cicle de Direcció Comercial i Clients, del qual forma part la sessió del dijous, té el propòsit ajudar el mediador a modernitzar i optimitzar la comercialització. El procés de venda d'assegurances s'ha sofisticat molt i és imprescindible reforçar aspectes com ara el màrqueting estratègic.

Si vols aprendre a fer un pla de màrqueting o actualitzar els teus coneixements sobre la matèria, inscriu-te aquí. Les sessions el cicle de Direcció Comercial i Clients es poden contractar per separat.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223