Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

Les asseguradores xineses esperen que l'impacte del coronavirus sigui limitat i assumible

Les companyies confien a controlar l'impacte que el brot tindrà sobre la rendibilitat

La situació crítica que viu la Xina amb l'aparició d'un perillós brot del coronavirus està afectant també directament a les companyies asseguradores, però l'impacte negatiu sobre la rendibilitat serà limitat segons l'opinió de diversos analistes. Fitch Ratings, una de les principals agències de qualificació, adverteix que les previsions indiquen "que el recent brot de noves infeccions per coronavirus exercirà certa pressió sobre la rendibilitat de les asseguradores xineses a curt termini, però la pressió sobre els guanys serà manejable".

Segons recull el mitjà nord-americà CNBC, els analistes de Nomura han reaccionat davant les previsions de Fitch Ratings i asseguren que "coincidim que les pèrdues per reclams directes per a les companyies d'assegurances seran manejables". Per a defensar aquesta opinió, Nomura recorda que el govern xinès ja ha anunciat que cobrirà el cost que excedeixi el valor indicat en la pòlissa d'assegurança existent. El Ministeri de Salut i Salut Nacional de la Xina va anunciar fa uns dies una sèrie de mesures que el govern central prendrà per a subsidiar els costos relacionats amb el virus.

A més, les reclamacions han d'afectar les assegurances privades de salut, que representen un percentatge petit del total del mercat. Finalment, les reasseguradores poden cobrir parcialment les pèrdues per aquesta mena de sinistres. Kevin Leung, director executiu d'estratègia d'inversió de Haitong International Securities, va confirmar a CNBC que "l'efecte del coronavirus en les asseguradores serà molt limitat".

Per part seva, l'agència de qualificació Moody's apunta que "la penetració d'assegurances a la Xina és més alta a les ciutats costaneres riques i no tant en la resta del país. Wuhan és a la província de Hubei a la Xina central, que es troba en l'epicentre del brot. Hubei només va representar al voltant del 4% de les primes d'assegurances de vida i no vida subscrites a la Xina en 2019".

Diverses companyies d'assegurances xineses destaquen per la seva gran dimensió. China Life Insurance és la companyia més gran del món i Ping An ocupa el quart lloc en el rànquing. El brot del coronavirus ha causat baixades d'entre un 5 i un 7% de la cotització d'algunes asseguradores en la borsa de Hong Kong.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223