Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

Ajudes extraordinàries per a mediadors autònoms

El Govern habilita un pla per socórrer als professionals que hagin hagut de tancar el negoci o perdut el 75% de la facturació.

El malson que estem vivint a causa del coronavirus no és únicament sanitari. Els efectes devastadors per a la salut dels ciutadans han arribat acompanyats d'uns efectes econòmics igualment tràgics i que també afecten la major part de la població. Entre els afectats, un dels grups més vulnerable és el dels autònoms, que representen un percentatge considerable de la població activa (16%) i que històricament es consideren maltractats i amb menys drets que els assalariats per compte d'altri. 

El Col·legi ve informant a través de comunicats de les mesures que les Administracions Públiques estan adoptant per ajudar els autònoms davant la situació creada. Tota aquesta informació és analitzada i elaborada pels assessors externs de Col·legi en matèria laboral. El Consell de Col·legis de Mediadors d'Assegurances de Catalunya i el Consell General també estan treballant en aquesta tasca de difondre les mesures que s'aproven per alleujar la situació econòmica dels professionals.

El Govern ha anunciat ajudes ràpides per a empreses de qualsevol grandària i també per a autònoms. Els mediadors que són autònoms tindran la possibilitat de beneficiar-se d'aquestes mesures. Concretament, l'Executiu ha creat una prestació extraordinària per a aquells casos en què es produeixi cessament d'activitat a causa del confinament obligat per a combatre el coronavirus. Aquesta ajuda té com a objectiu socórrer a aquells autònoms que hagin hagut de tancar per falta d'activitat o que hagin vist reduïts els seus ingressos en un 75% o més. Addicionalment, queden exempts de pagar la quota mensual a la Seguretat Social.

El Reial decret aprovat el 17 de març per a promoure Mesures Urgents Extraordinàries per a pal·liar els efectes negatius provocats pel coronavirus té com un dels seus objectius cuidar als autònoms, un col·lectiu format per més de tres milions de persones a Espanya i que té un pes important en l'economia del país.

Per a accedir a la prestació és necessari estar donat d'alta en la Seguretat Social i estar al dia del pagament de les quotes. Si no és així, l'autònom tindrà trenta dies per a posar-se al dia. Així mateix, la prestació està disponible encara que el treballador no hagi cotitzat el temps mínim exigit que habitualment és de dotze mesos. El temps durant el qual es percebi aquesta ajuda de caràcter extraordinari serà contemplat com a temps cotitzat. La documentació necessària cal presentar-la en les mútues d'accidents laborals col·laboradores de l'administració.

La prestació equival al 70% de la base reguladora per a cada cas. Si no es tenen cotitzats els dotze mesos, llavors s'aplicarà el 70% de la base mínima, la qual cosa suposa 661 euros al mes (ja que la base mínima és de 944 euros). En principi, el decret governamental estima que la prestació es percebi durant un mes, però sembla que s'estendrà almenys durant un altre mes si, com sembla segur, el confinament a causa de l'estat d'alarma s'estén en el temps durant unes setmanes més. No podran accedir a aquesta prestació els autònoms que ja perceben o tinguin dret a percebre un altre tipus de prestació del sistema de Seguretat Social.

Una altra ajuda a l'abast dels autònoms és sol·licitar un ajornament en el pagament dels impostos per un import màxim de 30.000 euros i la possibilitat de demanar un ERTO per als seus treballadors. Finalment, el Govern ha posat en marxa l'aval per a una línia de crèdits amb les entitats financeres que agilitin la concessió de préstecs i crèdits per a empreses i autònoms. Per a informació addicional pot consultar-se la web del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions on apareix un llistat de les mesures aprovades.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223