Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

El que ens ensenyen les cerques en Google durant el confinament

L'anàlisi de les cerques durant el confinament revela canvis d'hàbits i de preocupacions en els espanyols.

A través del que els espanyols busquen en Google es pot construir una aproximació sociològica de les tendències claus del país a cada moment. No es tracta d'una veritat absoluta ni d'una anàlisi exhaustiva, però dóna pistes de com està la ciutadania. Per exemple, donar un cop d'ull a les cerques realitzades durant les setmanes de confinament aporta dades curioses i significatives que fins i tot poden ajudar a comprendre quins productes són més necessaris en aquests moments.

De fet, durant la pandèmia ha crescut notablement el consum de continguts digitals. Els periòdics i altres portals informatius han tingut un gran augment d'audiència i, lògicament, també hi ha hagut molt trànsit en el gran cercador. Per als mediadors d'assegurances que vulguin afegir pistes sobre què preocupa ara els espanyols per a saber quins productes asseguradors demandarien, és convenient fer un repàs dels termes més buscats durant la pandèmia.

El mes d'abril, Google s'ha convertit en el terapeuta de capçalera dels espanyols, ja que han augmentat moltíssim les cerques de temes relacionats amb la salut i el benestar. Per exemple, els espanyols van escriure la frase 'no puc dormir' un 90% més de la mitjana, la paraula 'ansietat' gairebé un 70% per sobre de la mitjana i el mateix va succeir amb altres conceptes del mateix estil com a 'malsons' (50%) o 'claustrofòbia' (54%).

No es tracta d'una veritat absoluta, però confirma que la salut és la principal preocupació dels ciutadans en aquest moment, com era fàcil deduir sense tenir a mà les dades de Google.

En aquest sentit, termes com a solitud o tristesa també han tingut més cerques de l'habitual. Igual que divorci, resar o meditar. Tot apunta a una certa depressió de la societat espanyola (i mundial) per trobar-se davant una situació estressant i totalment nova, per a la qual no tenim solucions posades en pràctica anteriorment.

El segon gran eix del confinament ha estat l'exercici físic. Les cerques de ioga pràcticament s'han duplicat, el genèric 'esport' ha augmentat en un 60% i 'Pilates' s'ha quedat prop d'un augment del 40% sobre la mitjana de l'any anterior. També han augmentat exponencialment les cerques d'articles esportius per a comprar, com a bicicletes estàtiques, pesos o màquines per a fer el·líptiques.

El tercer patró comú ha estat el de la cerca de recomanacions per a consum cultural. S'aprecia un increment important de les cerques dels millors llibres, la millor música o les millors sèries i pel·lícules. També hi ha hagut molt afeccionat a l'esport que ha buscat partits 'vintage' per a pal·liar la falta d'esport en directe.

I un altre gran 'boom' ha estat el de la cuina. La cerca de receptes s'ha triplicat i, en paral·lel, les consultes a Google amb relació a aliments, consells o tipus de cuina.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223