Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

Com treballarem en la post-pandèmia?

Els protocols de seguretat per a evitar contagis i el confinament han propiciat una nova manera de treballar que pot estendre's en el temps.

El teletreball ha viscut la seva millor època gràcies a un virus. La pandèmia per Covid-19 ha obligat a treballar des de casa i a canviar els hàbits de pràcticament totes les empreses. Ara que arriba la desescalada, sembla obvi que la manera de treballar ja no serà, en molts casos, igual que fins fa a penes tres mesos.

El retorn al treball presencial no serà total, ja que moltes companyies no volen assumir riscos sanitaris i prefereixen minimitzar en la mesura que sigui possible el risc de contagis. A més, molts han descobert que el teletreball té alguns avantatges que cal aprofitar.

Hi ha alguns factors clau en la redefinició del treball post pandèmia:

  • Extremar la seguretat per a reduir riscos. Abans de res, la prioritat és reduir al màxim el risc de contagi i preservar la salut dels empleats. Per a això, existeixen protocols estàndard que s'han de completar amb mesures específiques per a cada cas.

  • Flexibilitat laboral. La nova situació propiciarà que es continuï treballant parcialment a casa i que hi hagi moltes maneres de treballar. S'ha demostrat que la millor manera d'obtenir rendiment laboral està relacionada amb atorgar responsabilitat i, al mateix temps, exigir també aquesta responsabilitat. El treball s'orienta cap als resultats i no tant cap a l'horari.

  • Millora de la comunicació interna. Un dels eixos de les noves companyies serà la seva capacitat per a establir canals de comunicació eficients tant amb els seus clients com els seus empleats i, en tots dos casos, de manera bidireccional.

  • L'oportunitat del teletreball. La crisi sanitària ha obligat a multiplicar el nombre de persones que teletreballen i això ha creat una oportunitat per al seu desenvolupament. Ningú dubte que en el futur el treball serà una combinació de presència en l'oficina i de períodes de treball remot.
  • Redefinició d'espais. Les oficines estan experimentant una redefinició física: no hi ha cadires ni taules assignades a ningú en concret, abunden els espais oberts i il·luminats i desapareixen les barreres físiques.
  • Capacitat d'adaptació. Les empreses han de ser capaces d'adaptar les característiques del lloc de treball en funció de successos que els afecten, però no controlen. El cas de la Covid-19 ha estat el primer avís, però no serà l'últim succés que obligarà a redissenyar el model de treball.

  • Innovació global. Encara que no sembli molt relacionat amb la pandèmia, hi ha moltes empreses que gairebé sense buscar-ho han recorregut a idees innovadores per a no detenir la seva activitat durant el confinament. És una mostra més de l'obligació d'estendre la capacitat d'innovació a totes les àrees de l'empresa.

La veritat és que la volta a la normalitat serà la volta a una normalitat diferent perquè, de moment, la majoria d'empreses de gran grandària han anunciat als seus treballadors que les mesures excepcionals anti contagi es mantindran en gran manera durant els pròxims mesos i el teletreball continuarà sent l'estrella. 

Zurich Seguros, per exemple, ha anunciat que dues setmanes després d'acabada la desescalada a Espanya començarà la seva pròpia. En aquest moment un 5% dels treballadors tornaran a l'oficina. Mesos més tard obriran totes les oficines, però només es permetrà un aforament màxim del 40% d'empleats. Per arribar al 60% caldrà esperar probablement a 2021. Mesures similars a les que posaran en pràctica diverses entitats financeres, companyies del sector telecomunicacions i empreses d'energia. El futur ja és aquí i el veurem des de casa.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223