Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Cobreix l'assegurança les avaries del patinet elèctric?

En aquest contingut t'expliquem quins són els problemes tècnics més habituals d'aquests vehicles de moda i les cobertures que ens ofereix el mercat

Els patinets elèctrics s'han convertit en el vehicle de transport urbà de moda. El que va començar sent una joguina és ja un mitjà per a la mobilitat individual que cada vegada està més present als nostres carrers. L'èxit d'aquest Vehicle de Mobilitat Personal (VMP) ha anat per davant del legislador que encara continua treballant en la seva regulació i que inclou la possible obligatorietat en el futur d'alguna mena de cobertura asseguradora.

No obstant això, el mercat ja ofereix assegurances per als usuaris d'aquests vehicles. L'element principal d'aquestes pòlisses és la cobertura de responsabilitat civil, però la majoria també inclouen protecció davant possibles avaries del patinet elèctric. Una variable que no sempre els usuaris d'aquests vehicles tenen en compte. No obstant això, com és lògic, els experts en aquests VMP asseguren que hi ha avaries que es produeixen amb freqüència i a més no existeix una cultura de manteniment com si que existeix amb altres vehicles.

Aquestes són les avaries més freqüents en els patinets elèctrics:

- Punxades neumàtics

- Danys provocats per la pluja i la humitat en els sistemes elèctrics
- Trencaments en els parafangs
- Problemes en la llum posterior a causa dels sots
- Deteriorament dels cables del motor que queden exposats
- Avaries en les bateries

Són moltes les companyies que comercialitzen assegurances per a patinets elèctrics i altres VMP. La majoria inclouen cobertures per avaries i desperfectes que pugui sofrir el patinet. Aquests són algunes de les companyies que ofereixen aquest tipus de pòlisses: Allianz, AXA, Catalana Occident, Generali, Helvetia, Mapfre, Mussap i Zurich.

A més de la Responsabilitat Civil i la protecció davant avaries, moltes d'aquestes pòlisses inclouen també la cobertura de robatori i assessorament jurídic.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223