Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Els alumnes del Màster dibuixen el futur del negoci de la mediació

Les temàtiques dels Treballs Finals del Màster (TFM) apunten noves línies de negoci per al futur de les empreses de mediació

Divendres passat sis grups d'alumnes de l'onzena promoció del Màster en Gestió d'Empreses de Mediació que organitza el Col·legi van presentar davant el tribunal acadèmic el seu Treball Final de Màster (TFM). Carlos Solis, coordinador d'aquest curs universitari, destaca que “els treballs presentats han tornat a mantenir un nivell molt alt”. Un dels aspectes més destacats és que de la lectura d'aquests treballs s'endevinen línies de negoci que marcaran el futur de les empreses de mediació.

Solis destaca que en els TFM dels alumnes de la promoció 2018-20 es manté “un interès per treballar projectes que en el futur puguin cristal·litzar en el desenvolupament d'un negoci de mediació d'assegurances”. En opinió del coordinador les temàtiques dels treballs presentats confirmen que el Màster, a més de ser un gran trampolí professional, “també suposa una gran experiència per a crear sinergies amb altres alumnes”.

En aquesta edició ha destacat un treball sobre els elements bàsics que s'han de tenir en compte a l'hora d'optar per una fusió de corredories. Solis assegura que es tracta de “un estudi molt detallat que ve a tapar el buit existent en el mercat sobre aquest tema”. També destaca un treball de recerca sobre passat present i futur de l'assegurança de salut, que ha comptat amb tot l'entusiasme i saber fer adquirit durant el Màster.

Un altre treball molt destacat ha analitzat els reptes de les corredories petites de cara a afrontar una digitalització total del negoci. Solis també remarca el TFM basat “en el desenvolupament d'un producte enfocat a la cobertura de les mascotes, que incorpora la novetat d'implementar a més un ecosistema col·laboratiu entre els assegurats”.

El coordinador del Màster del Col·legi també es refereix a un treball enfocat a donar resposta a les necessitats relacionades amb els ciberrriscos. En opinió de Solis és “un excel·lent estudi de la situació actual, i que aporta unes propostes molt interessants”.

El responsable del curs universitari del Col·legi, que el pròxim mes inicia la seva tretzena edició, assegura que “els alumnes ens han sorprès amb propostes imaginatives i d'alt potencial operatiu, com per exemple la utilització i comercialització d'un producte bàsic, com l'assegurança de patinets per a aconseguir la captació de nous clients”.

Aquests són els títols dels TFM del curs 2018-20 i els seus responsables:

- ‘L'Assegurança de Salut Privat, en la vanguardia del futur’. Xavier Nicolás Guitart i Terry Masip Pipó.
- ‘Estratègia de Captació de clients mitjançant la venda d'assegurances per a patinets elèctrics’. Sergi Ortuño Sala i Ricard Leiva Subias.
- ‘Solució a la ciberseguretat en el S. XXI de les PIMES’. Daniel Balaguer Iniesta i Cristina Casamada Valls.
- ‘Assegurances per a gossos. "DPIN PET CARE"’. Silvia Díaz Díaz.
- ‘Pla de viabilitat empresarial basat en la digitalització d'una corredoria tradicional’. Óscar García.
- ‘Metodologia per a la fusió de corredories petites i mitjanes’. Maria de les Neus Gómez Munné i Josep Solergastó Planella.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223