Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Es troba el sector assegurador davant l'ocasió ideal per a captar i retenir talent?

Un dels reptes vigents del sector assegurador des de fa anys és millorar la seva capacitat per a atreure i retenir talent. Les empreses de mediació no són una excepció. Ofereix l'escenari actual una opció ideal per a complir aquest objectiu?

El talent és un bé escàs i molt preuat. Les empreses de qualsevol sector busquen als professionals de més talent per a incorporar-les en les seves organitzacions. La indústria asseguradora ha assenyalat la importància d'aquesta cerca com una prioritat des de fa dècades. En parlar dels reptes per a 2021, hi ha un ampli consens en què la captació i la retenció de talent continua estant en els primers llocs.

La situació de crisi econòmica generada per la pandèmia és, segons el parer dels experts en recursos humans, una oportunitat per a un sector que destaca per la seva solidesa. Una circumstància en la qual la indústria asseguradora pot aprofitar per a augmentar el nivell de coneixement sobre fortaleses en l'àmbit laboral i professional.

Existeix la convicció que la indústria asseguradora parteix amb un cert desavantatge històric, per dir-ho d'alguna manera, enfront d'altres àrees de l'economia a l'hora d'atreure als professionals més qualificats. Els experts en Recursos Humans han parlat sempre que aquest no és un sector especialment atractiu i, en línies generals, poc conegut especialment entre els més joves. La percepció dels experts és que aquesta situació no ha canviat molt en els últims anys. Aquesta realitat afecta a tots els àmbits del sector incloses, per descomptat, les empreses de mediació.

Per contra, més enllà dels problemes que qualsevol empresa pot tenir per a mantenir als professionals de major talent en les seves plantilles, la veritat és que la capacitat de retenció del sector és notable. Una vegada s'entra en contacte amb el Segur és difícil que es canviï de sector.

Les raons són diverses, però les dades expliquen perfectament aquest comportament:

- Estabilitat. Només 1 de cada 25 treballadors del sector té un contracte temporal. Una de les taxes més baixes de l'economia espanyola.
- Projecció. La majoria de les asseguradores tenen plans de carrera. La veritat és que en les empreses de mediació és menys habitual i constitueix un punt de millora evident.
- Igualtat. En el sector treballen més dones que homes i en els últims anys la incorporació de directives als llocs de responsabilitat augmenta de manera notable, especialment entre els càrrecs intermedis. Amb tot, el camí per recórrer és important
- Formació. L'aposta per la formació contínua en el sector és rellevant i va més enllà de les obligacions legals. Els càlculs oficials assenyalen que la inversió en formació supera els 700 euros per empleat.

Més enllà d'aquests pilars, els experts assenyalen que el sector hauria d'incidir en altres factors que no sempre són prou coneguts a les universitats, escoles de negocis i, en general, entre els joves que s'incorporen al mercat de treball. En aquest sentit, es destaca a l'aposta per la digitalització i al valor social de l'assegurança en el conjunt de la societat com dos arguments rellevants a l'hora d'atreure talent.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223