Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Els punts forts de la mediació en la gestió del temporal

La mediació ha iniciat l'any amb un al·luvió de treball inesperat a causa de les conseqüències d'un temporal de fred, gel i neu que ha robat protagonisme a la pandèmia per uns dies. Què ofereix ‘Filomena’ a agents i corredors?

El temporal que s'ha viscut aquests últims dies en bona part d'Espanya mereix, sens dubte, la catalogació d'històric. El fred, el gel i la neu han col·lapsat bona part del país i encara avui mantenen importants limitacions de mobilitat que afecta, especialment, a les comunitats del centre del país. Enmig d’aquesta emergència, els professionals del sector assegurador han començat l'any fent front a una quantitat ingent de sinistres causats pel temporal.

Com sempre en aquestes circumstàncies, la mediació està en la primera línia atenent les crides dels assegurats que volen saber si la seva pòlissa contempla els danys soferts i comunicar el sinistre corresponent. Una gran càrrega de treball que, sens dubte, està alterant el ritme de treball d'agències i corredories en moltes zones del país. Però, a més d'hores de dedicació, ens demanem: quines lliçons pot treure la mediació d'aquesta situació?

Només cal mirar els mitjans de comunicació aquests dies per a entendre que, ens agradi més o ens agradi menys, és en situacions com un temporal d'aquest nivell en les quals l'assegurança aconsegueix una major presència pública. Els continguts publicats sobre el paper de l'assegurança en aquest temporal han estat entre els més vists, segons els medidors d'audiències. Convé recordar que no sempre ha estat així. En el passat, semblava que l’assegurança no tenia un paper transcendent en una situació com aquesta.

Aquest és, sens dubte, un fet molt rellevant per a una indústria que comercialitza un intangible, una promesa d'indemnització i/o servei si es produeixen determinades circumstàncies. Una oportunitat que de cap manera es pot desaprofitar i que exigeix un esforç de comunicació i divulgació.

Aquest argument és especialment vàlid per a la mediació. Més enllà d'atendre les crides i requeriments amb la major diligència, ser actius en la comunicació amb la nostra cartera de clients sobre la manera en la qual han de documentar els sinistres o les mesures de prevenció bàsiques per a evitar problemes després de la nevada (i també quan va ser avançada pels serveis de meteorologia) proporciona proximitat i servei als nostres assegurats. Reforça la condició d'experts en assegurances i en riscos. L'actualitat ens ofereix més impacte i cal aprofitar-ho.

Els pròxims dies són un bon moment per a posar en valor el paper de l'assessorament a l'hora de contractar una assegurança i evitar infravalorar els riscos.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223