Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Quan pot ser obligatòria la vacuna de la COVID-19?

L'advocada d'ARAG, Alicia Delgado, respon a algunes de les preguntes que molts ciutadans es plantegen al voltant dels seus drets i obligacions enfront de la vacunació per a frenar el coronavirus

El dia 28 de desembre va començar la campanya de vacunació de la COVID-19 en tota Europa. Malgrat que la vacuna ha passat per tots els controls necessaris per a garantir que siguin segures, una part de la població no té encara decidit què farà una vegada arribi la data prevista. La pregunta que molts es fan és si és possible que estar vacunat sigui, d'ara endavant, un requisit per a accedir a esdeveniments, restaurants o, fins i tot, per a optar a un lloc de treball. T'ho aclarim a continuació.

Són obligatòries les vacunes?

A diferència de les legislacions d'altres països, les vacunes a Espanya no són obligatòries. En casos extrems, hi ha algunes bases legals que podrien permetre prendre una decisió diferent a la del Govern. Parlem de la Llei 22/1980, de 24 d'abril, que dictamina que les vacunes contra la verola, la diftèria i les infeccions tífiques “podran ser declarades obligatòries” si l'existència de casos repetits d'aquestes malalties crea un problema de salut pública. La Llei orgànica 3/1986 també reconeix que es podran prendre mesures per a preservar i garantir la salut pública.

La vacuna del COVID-19 continuarà sent no obligatòria, ja que es creu que “es poden aconseguir millors resultats d'acceptabilitat si la vacuna és voluntària”, segons el Govern.

Em poden obligar a vacunar-me en el treball?

L'obligatorietat de vacunar-se en l'àmbit laboral és un tema molt delicat i discutible. No obstant això, una empresa podria posar a la disposició dels seus treballadors les vacunes de manera voluntària, però no podria exigir la vacunació obligatòria, explica l'advocada d'ARAG, Alicia Delgado. Sí que podria succeir que una empresa decidís contractar nous treballadors que estiguessin vacunats com a requisit preferent per a poder optar al lloc de treball.

Si parlem de professionals que treballen amb la tercera edat o sanitaris, que estan en contacte directe amb grups de risc, sí que podria haver-hi una base perquè es puguin imposar unes certes mesures. Per exemple, fer un canvi de lloc de treball per a no posar en risc a població vulnerable.

Una escola pot no admetre a algú no vacunat?

Malgrat que les vacunes tampoc són obligatòries en menors, existeixen alguns precedents en els quals s'ha recorregut a una ordre judicial perquè sí que ho siguin. Per exemple, el 24 de desembre de 2010 va haver-hi un brot de virus de xarampió en un col·legi públic del Barri de Albaicí. Diversos pares d'alumnes es negaven a vacunar als seus fills, impedint contenir el virus. La Conselleria de Salut de la Junta d'Andalusia va obligar al fet que es vacunessin els menors.

Respecte a l'admissió, algunes sentències recents han dictaminat a favor d'escoles que l'han denegat a nens no vacunats en entendre que els pares no estaven tenint en compte la salut de la resta de nens.

Podria ser necessària per a accedir a esdeveniments o restaurants?

El Govern ha anunciat que les persones vacunades tindran un carnet on el certifiqui. En teoria, aquest document podria obrir la porta al fet que sigui obligatori presentar-lo en uns certs esdeveniments o llocs. A Andalusia, el president de la Junta, Juanma Moreno, ja va indicar el 19 desembre que en els partits de futbol o en els esdeveniments amb aglomeracions només hi haurà dues maneres d'accedir: amb un certificat del PCR realitzat 72 hores abans o estar vacunat. Està per veure si altres comunitats es plantegen una cosa semblant.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223