Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Consells per a prevenir danys en l'habitatge en cas d'inundacions

Fred, neu, gel, pluja i vent són elements habituals durant els mesos d'hivern i l'última setmana hem tingut una bona prova dels danys que la meteorologia pot causar en el nostre habitatge

Tres de cada quatre llars a Espanya tenen contractat una assegurança de la llar. És un producte que aporta tranquil·litat i certesa qualsevol família davant una àmplia varietat de riscos que poden afectar-nos si més no l'esperem. Danys per aigua, robatori, trencament de cristalls, problemes elèctrics, … i una llarga llista d'incidències que alteren el dia a dia de la família i la reparació de la qual té un cost que pot alterar el nostre pressupost.

La pòlissa de la llar també ens protegeix dels danys que es podem causar als nostres veïns i, en la majoria dels casos, inclouen altres cobertures que protegeixen la responsabilitat civil dels membres de la família quan es mouen amb bicicleta o en patinet elèctric. El teu mediador d'assegurances t'assessorarà sobre les cobertures complementàries que pot oferir-te aquest tipus de pòlisses i proposar-te la que millor s'ajusti a les teves necessitats.

L'assegurança ens aporta tranquil·litat davant un imprevist, però també ens ajuda des del coneixement i l'experiència acumulada a tractar d'evitar danys o minimitzar-los. En aquests mesos d'hivern, els fenòmens meteorològics com el fred, la neu, el gel o la pluja intensa són amenaces molt importants per als nostres habitatges. ‘Filomena’, i ‘Gaetan’ són les dues primeres tempestes que, especialment la primera, han sumit en el caos a bona part del país. Fins al punt del Govern ha declarat zona catastròfica les autonomies afectades pel pas del primer temporal de l'any.

Amb la neu, el gel que va generar ‘Filomena’encara als carrers de moltes ciutats, l'arribada de les pluges intenses de la mà de ‘Gaetan’ afegia un risc elevat d'inundacions. Agents i corredors, a través del Consell General dels Col·legis de Mediadors d'Assegurances, ens recomanen cinc senzills consells que podem seguir fàcilment per a tractar de minimitzar aquests riscos. Prevenir és la millor manera d'evitar-nos problemes en el futur.

1) Revisar les teulades. Hem de mantenir nets canalons i canalons perquè l'aigua de la pluja puguis circular lliurement. Les fulles i, a vegades, la neu i el gel poden formar un tap pel qual l'aigua s'acumula fins que es desborda de manera incontrolada.

2) Canonades sempre netes. És molt important que les canonades i desguassos estan sempre lliures d'obstruccions. És una tasca que hem de deixar en mans d'un professional, però que ha de realitzar-se periòdicament ja que pot provocar danys importants.

3) Vigila els mobles de terrassa i jardí. Hem d'estar atents als episodis de vent fort. Els mobles d'exterior poden resultar danyats i també convertir-se en projectils i provocar danys materials i personals. Podem guardar-los a cobert o immobilitzar-los.

4) Alliberar els desguassos. No podem descurar-nos de vigilar que els desguassos del nostre habitatge o de les zones comunes estiguin lliures d'obstacles com a fulles, altres restes i, en els mesos més freds, gel.

5) Res a nivell del sòl. Si tenim trasters subterranis o susceptibles d'inundar-se amb facilitat, el més aconsellable és no deixar res a nivell del sòl. Deu centímetres per sobre, al voltant de mig pam, evitarà que res resulti danyat amb les primeres gotes.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223