Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Estem preparats per a la Silver Economy?

Els sèniors estan de moda. Són un segment creixent de la població i amb un poder adquisitiu cada vegada més alt. Les companyies ofereixen cada vegada més productes pensats en la denominada Silver Economy, que és molt més que una oportunitat de negoci

Les xifres són clares. En 2030, les previsions indiquen que un de cada tres ciutadans europeus tindrà més de 55 anys. L'anomenada Silver Economy  està en el punt de mira de la majoria dels sectors econòmics a Espanya i en el conjunt dels països occidentals. Els sèniors, a més de representar un 30% de la població, tenen una situació econòmica per sobre de la mitjana, temps lliure i necessitats específiques i creixents. Un territori en el qual l'Assegurança té una oportunitat de creixement evident, a més de molt a aportar des d'un punt de vista social.

Encara que ha estat un procés progressiu que es va iniciar ja fa temps, al llarg de l'últim any la majoria de les companyies que operen a Espanya han llançat al mercat assegurances dissenyades per a atendre la demanda dels sèniors. Tot a punta al fet que aquesta tendència es mantindrà al llarg del 2021 i dels següents. Encara queda molt camí per recórrer.

Per a la mediació, els sèniors són clients molt pròxims. Demanden assessorament i molts tenen ja relacions de llarga durada amb el seu agent o corredor d'assegurances. Disposar de productes específics per a aquest segment permet als mediadors augmentar les seves vendes i oferir als seus clients cobertures més ajustada a una realitat canviant. Pel que la contínua aparició d'assegurances concebudes per als aquests consumidors és una gran notícia per als professionals i les empreses de mediació.

Les assegurances per a majors ja no són productes que pensen exclusivament en la dependència. Són pòlisses que tenen en compte que no es tracta d'un col·lectiu homogeni. No és el mateix les necessitats i l'activitat d'una persona als 55 anys, que a partir dels 80. Aquest fet afecta, no sols a les assegurances que es comercialitzen, sinó a la manera en la manera de comunicar-se i donar resposta a les necessitats de clients d'un segment tan divers.

Aquests són alguns dels productes que podem trobar ja en el mercat per a atendre la demanda dels sèniors, però l'oferta, com la demanda, no para de créixer:

Pòlissa Selecció de DKV
Una assegurança pensada per als majors de 75 anys que volen accedir a una pòlissa de salut.

Protecció Edat d'Or de Generali
Una assegurança de decessos de prima única dirigit a persones a partir dels 70 anys.

Assistència Legal Sènior de DAS
Una assegurança de defensa legal per a atendre les necessitats de persones majors de 55 anys. Ofereix assessoria legal molt enfocada en les necessitats concretes que sorgeixen a mesura que envellim, suport en gestions administratives i protecció de drets.

Accidents Sènior +55 de MAPFRE
Una pòlissa per a persones entre els 55 i els 80 anys amb una àmplia varietat de cobertures que van des de la cobertura d'accidents, a l'ajuda a domicili i suport en situacions de dependència.

Adeslas Sèniors
Una assegurança mèdica pensada per a la població de més edat, amb àmplies cobertures i un cost a partir dels 60 euros al mes.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223