Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Tres assegurances que convencen als autònoms

Són un dels col·lectius que més està sofrint amb la crisi, però també es troben entre els motors que contribuiran a la recuperació

La crisi provocada per la pandèmia s'ha encebat especialment amb aquest col·lectiu de professionals que exerceixen la seva labor ‘per compte propi’. Segons les dades oficials, al març de 2020 hi havia a Espanya 3,2 milions de treballadors autònoms inscrits en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA). L'impacte de la Covid ha reduït aquesta xifra, però continua sent un col·lectiu clau per a l'economia del país.

Malgrat la profunditat de les ferides en l'economia de milions d'autònoms, ningú dubte que el seu paper serà determinant en la recuperació econòmica. Potser aquest és el motiu pel qual les asseguradores estan reforçant la seva proposta de productes dirigit a aquest segment de clients.

Existeix un altre factor que reforça l'aposta de les companyies pels autònoms i que també té a veure amb la pandèmia i els seus efectes. Tot el viscut en aquests mesos ha fet més evident les febleses dels autònoms en les situacions d'alt risc. Aquesta major conscienciació, segons els experts, es tradueix en un major interès del col·lectiu per buscar protecció. L’assegurança ofereix solucions.

La majoria de les asseguradores del mercat compten amb propostes concretes per a autònoms en diferents rams. Allianz, ARAG, AXA, Catalana Occident, DAS, Fiatc, Generali, Reale i Zurich, per citar alguns exemples, compten amb propostes dirigides a aquest col·lectiu.

D'entre totes les assegurances, tres productes figuren entre els que generen més interès en els autònoms:

• Salut. És la preocupació principal per al conjunt de la societat en aquests temps de pandèmia i els treballadors autònoms no són una excepció. ASISA, Caser, DKV i MAPFRE té, entre altres asseguradores, pòlisses de salut dissenyades per a aquesta mena de clients. Algunes inclouen una assegurança d'accidents. Cal no oblidar que les estadístiques assenyalen que els autònoms d'entre els 26 i 55 anys són els que sofreixen més accidents laborals entre els treballadors.

• Subsidi o baixa laboral. És un altre producte que sempre ha generat interès entre els autònoms. Més del 85% cotitzen per la base mínima i, en cas de malaltia, els seus ingressos cauen en picat. Productes recents com l'assegurança de baixa laboral de Save Autònoms by AXA ofereixen indemnitzacions diàries d'entre els 30 i els 60 euros.

• Ciberseguretat. Un altre producte a l'alça que també preocupa molts professionals autònoms. No disposen de la protecció i els experts amb els quals compten les grans corporacions i, no obstant això, estan exposat a riscos creixents que afecten, en molts casos, a l'acompliment de la seva labor professional. El teletreball ha aguditzat el problema. En aquest sentit, Zurich, per exemple, ha dissenyat solucions de ciberseguretat per a autònoms i pimes.

En un segon pla, trobem altres dos productes asseguradors que també estan captant clients entre els autònoms. Es tracta de les assegurances de defensa jurídica. Com dada, ARAG, revelava que en els primers mesos de la pandèmia les consultes sobre qüestions legals relacionades amb els autònoms van créixer un 25%.

En la mateixa línia es troben les assegurances de Responsabilitat Civil professional. Una de les novetats és el producte de Generali per a autònoms amb professions de risc baix o mitjà i que inclou altres garanties complementàries.

En definitiva, tots aquests productes requereixen de l'assessorament d'experts en assegurances. Una oportunitat de negoci per a la mediació.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223