Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Què cobreix l'assegurança de comunitats?

L'assegurança de comunitats només és obligatori en les comunitats de Madrid i València. Però és molt necessari que els edificis estiguin assegurats pel benestar i la tranquil·litat de tots

No és una assegurança obligatòria en la major part d'autonomies del país i, no obstant això, l'assegurança de comunitats és bàsic per a la protecció i el benestar de tots els veïns d'un edifici. Només la Comunitat de Madrid i la Comunitat Valenciana obliguen a totes comunitats de propietaris a contractar una assegurança que cobreixi els danys en les zones comunes de l'edifici.

Si la teva comunitat de veïns no té encara d'una assegurança o no tens clares les cobertures contractades, consulta al teu mediador d'assegurances perquè pugui aconsellar-te entre les moltes opcions que ofereix el mercat com és la que millor es justa a les teves necessitats.

Les cobertures principals de l'assegurança de comunitats són:

- Goteres i filtracions. Les goteres en els baixants o conduccions suposen un cost diari per a l'assegurança de 650.000 euros, segons fonts oficials del sector.
- Vidres. Les xifres no menteixen i asseguren que cada 7 minuts es trenca un vidre en alguna comunitat del país.
- Defensa jurídica. Aquesta cobertura garanteix a defensa legal dels interessos de la comunitat davant qualsevol judici.
- Responsabilitat Civil. Es tracta d'una cobertura essencial, ja que cobreix a la comunitat de qualsevol accident que pugui produir-se en les zones comunes com l'escala o els accessos a l'edifici.
- Fenòmens atmosfèrics. Danys ocasionats per temporals o tempestes elèctriques.
- Robatoris. Cobreix les sostraccions en les zones comunes de l'edifici, així com els danys que puguis produir-se com a portes o finestres forçades. Les estadístiques reporten que cada 17 minuts aproximadament es produeix un robatori en una comunitat de propietaris
- Incendis. És una cobertura històricament lligada a l'origen de l'assegurança d'immobles.

Al marge d'aquest paquet bàsic, l'assegurança de comunitats compta amb moltes altres garanties que podem contractar. A més, cada vegada més, com succeeix en altres productes asseguradors, les pòlisses inclouen serveis de prevenció que vetllen per la salut dels edificis.

És important tenir en compte que el fet de contractar una assegurança de comunitat no significa que no necessitem la protecció d'una assegurança de llar. Les seves cobertures són complementàries i l'ideal és disposar de tots dos productes.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223