Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Oportunitat: el risc de ciberatacs a pimes i autònoms, disparat

Un baròmetre elaborat per Microsoft revela que Espanya és un dels països del món en els quals el risc a patir un ciberatac és més gran. Concretament, 13 punts per sobre de la mitjana

Els autònoms i les pimes estan sent les víctimes preferides dels ciberdelincuents, ja que els seus sistemes són més vulnerables. Una pòlissa de ciberriscos pot ser l'única barrera que permeti als afectats controlar els danys.

Un estudi elaborat per Microsoft amb dades de 2020 revela una dada inquietant: Espanya és el cinquè país que registra més ciberatacs. En els últims mesos diverses empreses de gran grandària, algunes del sector assegurador, han aparegut en els mitjans de comunicació com a víctimes dels ciberdelincuents.

No obstant això, l'informe de l'empresa fundada per Bill Gates revela que la majoria dels atacs es dirigeixen a autònoms i pimes. Encara que el botí, per cridar-lo d'alguna manera, és menor, la veritat és que el grau de dificultat també és més accessible.

L'assegurança té un paper determinant en el control d'aquesta altra pandèmia que amenaça la supervivència de moltes empreses. La perduda de dades, fins i tot de dades confidencials de tercers, és la conseqüència més freqüent d'un ciberatac i pot ocasionar un perjudici de grans proporcions.

La majoria d'assegurances de ciberriscos de pimes i autònoms inclouen, a més de cobertures per a la recuperació de dades, responsabilitat civil i fins a l'extorsió cibernètica, mesures preventives per a contribuir a evitar el ciberatac o, en defecte d'això, minimitzes les seves conseqüències.

Les ciberasegurances són un producte sobre el qual el client necessita assessorament. El mediador d'assegurances té molt terreny per recórrer, ja que l'oferta és creixent i encara falta ‘cultura’ sobre els riscos que aguaiten en el ciberespai.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223