Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

6 claus per a vendre assegurances per videoconferència

Hi ha maneres i maneres d'afrontar una relació comercial a través de videoconferència. En aquest contingut, et proporcionem 6 claus perquè la gestió tingui més possibilitats de culminar amb una venda

Es poden vendre assegurances a través d'una videoconferència? Sí, encara que és evident que fins ara no ha estat la forma habitual. La majoria dels comercials de qualsevol sector estan més acostumats a realitzar les seves operacions de venda en un contacte personal.

No obstant això, les circumstàncies són les que marca la pandèmia i la mediació no pot renunciar a aquest canal. No sabem encara quan serà segur mantenir reunions presencials i, per tant, l'alternativa de la videoconferència és una alternativa sòlida amb moltes possibilitats. Al marge que és una via que ofereix altres avantatges com l'estalvi de costos i de temps.

El producte, les necessitats del client, els arguments comercials són els mateixos embenem en una entrevista amb presència física, per telèfon o a través d'una videoconferència. Però la posada en escena, per dir-ho així, no pot ser la mateixa.

Aquests són sis consells que t'ajudaran a millorar els teus resultats en les accions comercials per videoconferència.

1- Cuida la teva imatge. És important ser conscients que imatge projectem a través de la pantalla. Ja no sols la nostra presència física, sinó l'entorn que ens envolta. Tot estarà transmetent informació sobre tu i la teva empresa.

2- Posició de la cambra. Evita els primers plans exagerats i també aparèixer escorat a l'un o l'altre costat. L'ideal és que els teus ulls estiguin a l'alçada de la càmera. Podràs ‘mirar’ directament al teu interlocutor. Està bé que el pla permeti que es vegin les teves mans i que puguis recórrer a elles per a expressar-te.

3- No abusis de les presentacions. No converteixis la reunió en una projecció d'una presentació o d'un material comercial. És important que el teu interlocutor et vegi i que, en la mesura dels possible participi en la reunió. Abusar de la presentació trenca amb el contacte visual i facilita la desconnexió de l'interlocutor. És, per tant, un recurs que has d'utilitzar sàviament.

4- Que el software no sigui el problema. No tothom se sent còmode utilitzant un determinat software per a les seves videoconferències. No imposis una aplicació en concret. Has de tenir disponibles dues o tres opcions perquè el teu client triï la que prefereixi.

5- Fuig del monòleg. Qualsevol venedor sap que és important escoltar el client. No has d'oblidar aquest principi bàsic. No plantegis la sessió com un monòleg. Facilita la intervenció del client. A més d'obtenir informació de valor, aconseguiràs mantenir al teu interlocutor ‘connectat’.

6- Puntualitat i seguretat. La puntualitat és crítica en una videoconferència. L'efecte de connectar-nos tarda és fins i tot pitjor que el d'arribar tard a una reunió presencial. Tingues tot el que necessites a punt abans que comenci la sessió. T'ajudarà a projectar una imatge de seguretat que incrementa les opcions de culminar la gestió amb una venda.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223