Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Quina assegurança necessita la meva embarcació?

Cada any es registren al voltant de 20.000 accidents marítims en els quals estan implicats vaixells d'esbarjo

Tots els propietaris d'una embarcació d'esbarjo a motor, fins i tot les motos d'aigua, o les que superin els 6 metres d'eslora encara que manquin de motor, han de contractar una assegurança de responsabilitat civil que faci front als danys que puguin ocasionar a tercers. És una assegurança obligatòria que determina unes quantitats mínimes de cobertura en cas de danys personals, danys materials i un màxim per sinistre.

Cal no oblidar que tots els anys es registren al voltant de 20.000 accidents en els quals estan implicats embarcacions d'esbarjo. Un 55% d'aquests incidents es registren entre els mesos de juny i setembre.

No obstant això, cal tenir en compte que l'assegurança obligatòria no cobreix els danys que puguis sofrir en la teva embarcació ni es responsabilitza del remolcatge en cas d'avaria o de la recuperació de la nau si encalla, embarranca o, fins i tot, s'enfonsa. Tant les possibles reparacions com les maniobres de rescat són, per regla general, molt costoses.

Salvament Marítim intervindrà si tenim problemes, ens rescatarà i oferirà ajuda. També es farà càrrec del trasllat del vaixell al port més pròxim, però aquesta actuació no és gratuïta. Existeixen unes tarifes oficials fixades per una ordre ministerial i que haurà d'abonar el propietari de l'embarcació. La xifra pot pujar a milers d'euros. En el mercat hi ha assegurances que inclouen aquesta cobertura i moltes més.

Per exemple, algunes pòlisses ofereixen cobertura en cas de robatori, pirateria, caiguda d'objectes a l'aigua, despeses mèdiques, hospitalització i fins i tot repatriació si ens trobem fora del país.

Consulta al teu mediador d'assegurances. T'informarà i assessorarà sobre els productes asseguradors disponibles en el mercat i les seves cobertures.

 Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223