Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

200 Números de "Mediario: 20 anys d'informació mediadora de qualitat"

El primer número de Mediario, el 0, veia la llum al novembre de 1997. L'objectiu del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona al crear aquesta publicació oficial de la institució era enfortir la relació mab el seus col·legiats. Ricardo Aznar, primer director de la revista, la va definir com una manera d'oferir "pseudoformació" a través de la informació.

Ha plogut molt des d'aleshores. En aquests 20 anys i 200 números, Mediario ha seguit creixent i consolidant el seu paper, anant més enllà de la seva funció inicial com instrument de comunicació col·legial per a convertir-se en un autèntic referent entre els mitjans informatius especialitzats en el sector assegurador i la mediació d'Assegurances.

ELS CLÀSSICS

Al llarg de la seva història, la revista ha inclòs diversos apartats o seccions, que s'han afegit o eliminat segons les necessitats informatives de cada època. No obstant, son diversos els que s'han mantingut des del seu orígen. Alguns d'ells son el "Tema del mes", el dossier (que ocupa les pàgines centrals de la revista) i, per suposat, els temes i informacions vinculades a l'activitat del Col·legi. També, tot i els necessaris canvis estètics, de maquetació, aquesta es manté fidel al seu format DIN-A3, tan característic els diaris generalistes. Però aquest aspecte rotatiu de difusió diària no ha fet efecte en la seva funcionalitat i ha aconseguit constituir-se com senyal d'identitat de la revista.

UN PAS MÉS

Des dels seus inicis, la publicació va voler apostar per una manera de fer diferent, tant per el tractament de la informació com en el  seu format. Així, i lligat a la seva periodicitat mensual (llança 10 números a l'any, amb un número doble al juliol/agost i un altre al desembre/gener) Mediario caracteritza per oferir contingts analítics i reportatges que tracten temes en profunditat, més enllà de la informació de l'actualitat. Aquesta característica, a més de dotar d'un especial valor a la publicació, li ha permès defugir dels efectes que la inmediatesa d'Internet ha fet patir a altres tipus de publucacions impreses. Així ho entén l'actual president del Col·legi, Lluís Ferrer. "La gran virtud de Mediario es que ha sabut adaptar-se cada vegada als moments que vivia el sector assegurador i a les necessitats de comunicació tant del Col·legi com dels col·legiats, i no tan sols als de Barcelona, per que ha transcendit bastant i arriba a molts sectors del nón assegurador". S'ha sabut adaptar i ha anat canviant, passant del seu paper primigeni de comunicador de noticies a convertir-se, en una publicació on impera més en l'anàlisi, la profunditat en els temesi la busca de "estudis de mercat", reflexiona el president col·legial, que està convençut del futur de la publicació, com revista professional. "Aquest tipus de publicacions", apunta Ferrer, "seguirà tenint futur si saben adaptar-se. Hi haurà unes digitals i es dedicaran a transmetre informació, i altres que es dedicaran a l'estudi en profunditat i a la opinió qualificada de figures de prestigi sobre temes concrets. Aquestes revistes compliran aquesta funció i seguiran tenint el seu lloc", conclou.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223