Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

L'Assessoria Tècnica ha de buscar la satisfacció de tres punts de vista: el tècnic, el relacional i el col·laboratiu

En aquest primer tex de l'any 2018 voldria presentar-me com a nou responsable de l'assessoria tècnica del Col·legi de Mediadors d' Assegurances de Barcelona. Volia, en primer lloc, compartir amb vosaltres, companys de professió, l'alegria i satisfacció de succeir a Pere Prats, amic i company, qui fins ara ha ocupat aquest departament amb un inigualable nivell professional. Estic convençut que el conjunt de professionals que conformem el Col·legi ens ha estat de gran valor la seva aportació, reflectida en una pluralitat d'articles, comentaris i dictamens al llarg de tots aquests anys. Des d'aquí li desitgem el millor en aquesta nova etapa. Gràcies per tot, Pere! Pel que fa a mi, he desenvolupat la meva carrera professional en els departaments de subscripció de diverses asseguradores, sempre a la ciutat de Barcelona.

ELS INICIS
Vaig començar el 1989 com a subscriptor de responsabilitat civil a CIGNA, durant tres anys. Van ser els meus primers passos en el món de l'assegurança, desconegut per a mi fins aquell moment. Si bé, vaig tenir la sort de tenir com a mestre a José Luis Heras, qui em va introduir en el ram de RC i Medi Ambient. Guardo amb especial gratitud els seus ensenyaments, ja que no oblidaré que van ser les primeres. Posteriorment, amb la idea d'assumir nous reptes vaig formar part de Plus Ultra durant quatre anys, on vaig tenir l'oportunitat de formar-me en els rams d'assegurances Industrials i de transports. Ram, per cert, a qui sempre li he tingut una especial passió. El dret marítim ha estat la meva debilitat; potser per aquesta idea que què millor 'singladura' que la vida mateixa. I, com diu aquell refrany, que no hi ha dos sense tres, el 1996 entri a formar part CHUBB, com a responsable de Responsabilitat Civil i de Transports a la sucursal de Barcelona. Amb posterioritat, incorporant la part d'assegurances Patrimonials, vaig ser el responsable tècnic d'assegurances Patrimonials i de Responsabilitat Civil.

D'AQUÍ, LA MEDIACIÓ
Després disset anys, vaig creuar el pont cap a la mediació. En l'actualitat formo part de l'equip de grans comptes de March-JLT a la sucursal de Barcelona. Durant tots aquests anys he pogut treballar amb molts de vosaltres, que ara estarà llegint aquestes línies. De totes tinc un afectuós record com a professionals i amics. Han estat molts anys de treball conjunt amb grans satisfaccions, i per què no dir-ho ... algun ensurt. La subscripció és un esport de risc i algun sinistre interessant haurem compartit. Però, si no hagués sinistre no tindríem la manifestació del risc; i, sense ell, no hi hauria contracte ni mediador. Beneït sigui el Alea '! En passar a la mediació un bon amic em va dir, "Josep, t'has passat al pol negatiu" I això ràpidament contesti: "Pot ... però sense el pol negatiu al pol positiu no transmet corrent ... no hi ha llum". sincerament, us puc dir que em considero afortunat ja que, en aquests quatre anys que porto en la mediació, he pogut veure les dues cares de la mateixa contracte amb un enfocament diferent, però complementari. amb un sense l'altre no es podria entendre el món de l'assegurança en l'actualitat. Aquest temps que porto en la mediació m'està permetent veure el paper clau que la nostra professió representa com a vehicle catalitzador per a la transferència de risc. Sent essencial per al nostre futur com a col·lectiu professional l'actualització contínua de la tècnica asseguradora i usar la formació com a instrument multiplicador de la permanència de la nostra professió, posada al servei dels nostres clients i assegurats.

ASSESSORIA TÈCNICA
M'agradaria fer menció al paper clau de les funcions de l'Assessoria Tècnica, entesa com a fòrum de consultes relacionades amb la interpretació dels productes asseguradors, cobertures, garanties i prestacions que s'incorporen en cada un dels contractes que es comercialitzen. La pòlissa, com a contracte mercantil que és, és susceptible d'interpretació, s'entrecreuen interessos de cadascuna de les parts que hi intervenen, assegurat i assegurador, actuant el mediador com a canalitzador de la divergència però en la recerca d'un punt en comú en el qual puguin convergir aquesta pluralitat d'interessos. No per això podem oblidar-nos de l'altra contraprestació de la pòlissa d'assegurances: la resolució dels sinistres que del risc es deriva. Cal no oblidar que és la 'ràtio' del contracte, la pòlissa, per la qual els nostres clients sol·liciten els nostres serveis d'intermediació. Per això, l'assessoria tècnica ha de buscar la satisfacció de tres punts, en un principi, essencials i avaluatius per a cada un dels col·legiats que conformem la institució col·legial. El punt de vista tècnic, el relacional

PUNT DE VISTA TÈCNIC
Des d'un punt de vista tècnic, les consultes es conformen la base d'aquesta àrea. A través d'elles proposarem una resposta que permeti aclarir aquell dubte o qüestió que permeti resoldre d'una forma i pragmàtica i el més propera a la realitat possible de la qüestió plantejada. No hi ha dubte que la realitat, i l'assegurança no és l'excepció, va per davant de la norma i de les clàusules que conformen les pòlisses que mitjancem. On al principi la claredat era la pauta, més d'una vegada el dubte ens envaeix. Més val una consulta a temps, que ens pot evitar un posterior conflicte.

EL PUNT DE VISTA RELACIONAL I EL COL·LABORATIU
El segon punt que voldria destacar és el punt de vista relacional. L' Assessoria Tècnica és un instrument que convidem a fer servir, obert a tots els mediadors. Però no únicament en l'ús de la pregunta escrita: qualsevol aclariment es pot dur a terme de forma presencial i amb un fòrum obert, a les instal·lacions col·legials. Fins i tot, si aquesta qüestió l'heu tingut diversos de vosaltres, podem posar-la en comú i mantenir un debat o sessió de treball a les sales del Col·legi. Espai per a aquesta posada en comú no ens falta. I el tercer punt de vista seria el col·laboratiu, o de posada en comú. El volum de consultes que els col·legiats efectueu anualment és important. Les consultes són molt variades, des de qüestions de fàcil dictamen a aquelles altres que podem configurar com a claus. O, de vegades, tenint en compte el moment en què es realitzen, tenen un contingut d'especial rellevància l'interès ens porta a no limitar-lo al cercle de qui fa la pregunta i obté la resposta. A través de l' Assessoria Tècnica, la farem extensiva a tots nosaltres. L'enriquiment compartit ens fa més forts com a col·lectiu en un entorn on la competitivitat és i serà clau en el desenvolupament de cadascuna de les professions, i la nostra, entre elles. No voldria, en aquestes últimes línies, deixar d'insistir que poso a la vostra disposició aquesta assessoria; algunes experiències he pogut acumular com a assegurador, estant encantat de poder compartir-les amb vosaltres. Com a mediador, m'agradaria poder dialogar amb cada un de vosaltres que, de ben segur i convençut estic d'això, tindrem oportunitat. Crec, almenys, que ja m'heu conegut una mica més. Espero que a través d'al Col·legi també pugui conèixer una mica de cada un de vosaltres.

Josep Calvo

Assessor Tècnic

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223

Per subscriure’s i rebre les nostres notícies introdueixi les seves dades
Avís Legal