"La Vanguardia" posa en marxa "Vivo Seguro", un canal d'informació digital dirigit al consumidor

El canal sorgeix a partir del convenciment compartit amb la direcció de La Vanguardia digital de que existeix un dèficit en la presència informativa del sector assegurador i dels seus valors en els grans mitjans de comunicació generalistes. "Una carència que, d'alguna manera, limita la projecció del sector, però també al ciutadà que no coneix bé les solucions que li proporciona l'assegurança i que són fonamentalment per el seu benestar i el del seu patrimoni", explica Enric Freire, periodista amb una llarga trajectòria en el sector assegurador i coordinador de Vivo Seguro - La Vanguardia.

Aquestes van ser les premisses sota les quals es va llençar, el passat mes de maig, "Vivo Seguro", un canal informatiu de La Vanguardia digital, centrat en el sector assegurador i dirigit a informar al ciutadà en general.

Objectiu i primers resultats

"El canal té com a principal objectiu", continua Enric Freire, "proporcionar informació de valor als usuaris de La Vanguardia, ajudar-los a conèixer millor les opcions que els brinda l'assegurança er millorar el seu benestar". "D'aquesta manera, aconseguim donar més visibilitat al sector assegurador i als professionals que ho integren".

Per obtenir una major capacitat d'atracció, els continguts que el portal publica estan vinculats l'actualitat informativa diària. I la resposta, sembla que està sent positiva: "les dades d'audiència d'aquestes primeres setmanes ens han sorprès gratament. Els continguts de"Vivo Seguro" estan tenint presència diària a la Home  de la La Vanguardia, que es l'autèntic aparador d'un mitjà digital, i el lloc en el que s'ubiquen les notícies que la direcció de La Vanguardia digital considera les més interessants", explica Enric Freire. Segons la seva opinió, "els resultats obtinguts ens permeten confirmar que la informació vinculada al món de l'assegurança interessa als ciutadans, desmentint una idea que tots hem escoltat moltes vegades dins del propi sector assegurador. Per això és imprescindible Per això és imprescindible establir aquest vincle amb l'actualitat i elaborar continguts des del rigor i pensant en el que més li pot interessar al destinatari, que no és precisament un especialista en assegurances, però sí un consumidor d'assegurances.

Respecte a la presència o menció del canal mediador, Freire es mostra clar: "com no podria ser d'una altre manera, la referència als mediadors d'assegurances és molt habitual en els continguts de "Vivo Seguro". Bé com font o bé com a recomanació als usuaris de recórrer al seu mediador d'assegurances per clarificar aspectes de la seva pòlissa o obtenir o obtenir informació i consell sobre la gestió del seus riscos", detalla.

Les bases del projecte

"El rigor i el criteri en l'elaboració dels continguts es una prioritat en aquest projecte", defèn el seu coordinador. Per això, s'explica, "a més de disposar de periodistes amb experiència en la informació d'assegurances, l'equip de redacció compta amb l'assessoria Tècnica de Jordi Parrilla, director de Mediario i professionals de les assegurances amb una llarga trajectòria vinculada a la formació, que va ocupar la direcció del CECAS durant 18 anys".

"Un altre pilar fonamental del projecte", reconeix Enric Freire, "és el prestigi d'un mitjà com La Vanguardia i el gran coneixement que atresora el seu equip de professionals sobre la distribució de continguts en l'entorn digital".