Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

Novetats en el Mòdul Jurídic, un dels mòduls d'inici de la XI edició del Màster

El XI Màster en Gestió d'Empreses de Mediació d'Assegurances incorpora diferents novetats, entre elles, per l'obtenció del Títol del Grup A.

El proper mes d'octubre començarà una nova edició del Màster en Gestió d'Empreses de Mediació d'Assegurances que, recordem, és l'únic màster de grau universitari específic per a negocis mediadors i amb doble titulació, el que permet acollir-se a un pla de convalidació als titulats del Grup A.

Impulsat per la Fundació Auditorium, del Col·legi de Barcelona, i avalat per la Universitat Abat Oliba (que cada vegada està agafant un paper més actiu dins d'aquesta formació) i per el CECAS, la nova edició del Màster es presenta totalment actualitzada, incorporant novetat de contingut resultats dels últims canvis legislatiu, com en el cas de l'entrada en vigor del Reglament Europeu i la nova Llei Orgànica de protecció de dades o les novetats vinculades a les obligacions d'informació al consumidor en el cas de les assegurances de Vida. També es vol realitzar, segons explica Jordi Parrilla, director de la Fundació Auditorium, els ajustaments necessaris per a que, especialment en el cas dels nous alumnes del Màster que cursen també la titulació del Grup A, estigui plenament adaptada a les novetats que pugui introduir la transposició de la IDD  al nostre ordenament, prevista per el mateix mes d'octubre quan tingui inici aquesta nova edició del Màster.

Mòdul Jurídic

Un dels mòduls que obriran aquesta nova edició del Màster es el Jurídic, precisament, un dels que previsiblement es veurà afectat per la transposició de la IDD.

Segons Carlos Solís, coordinador del Màster, "la transcendència d'aquest canvi normatiu té tant impacte en l'activitat del mediadors que ens esforcem en el seu estudi i anàlisi, amb la finalitat de concedir als alumnes els coneixements necessaris per a que puguin desenvolupar totes les seves novetats professionalment". "Al tractar-se d'una normativa trencadora el nostre ordenament jurídic", continua Carlos Solís, "en relació al concepte de distribució versus mediació d'assegurances i reassegurances, es fa necessari un estudi detallat de totes les seves novetats, amb especial interès en la seva aplicació pràctica i impacte per a professionals i usuaris".

El mòdul jurídic aprofundeix, igualment, "amb igual interès i esperit pràctic", assevera Carlos Solís, en la Llei de Contracte d'Assegurances, "norma bàsica i pedra angular del negoci assegurador, doncs suposa la formalització de les regles del joc entre l'entitat asseguradora i els seus clients" i és "d'importància clau per el desenvolupament professional de l'activitat de mediació". També serà objecte d'anàlisis la Llei d'ordenació, supervisió i solvència de les entitats asseguradores i reasseguradores, com a clau normativa del funcionament, activitat i control de les asseguradores que amb la transposició de la directiva Solvència II ha generat important canvis en el sector assegurador, així com la legislació relativa a la prevenció del blanqueig de capitals.

Per desenvolupar adequadament aquestes matèries, el màster compta amb el professorat de professionals de reconegut prestigi (alguns presents en edicions anteriors i altres de nova incorporació), amb qualificació més que suficient per desgranar els aspectes clau de cada una de les normes objectives del mòdul, explica el coordinador. "I aportar als alumnes", recalca Carlos Solís, "La seva experiència i coneixement per situar-los en una posició adequada a l'hora de desenvolupar les seves futures tasques de gerents i directors de les seves pròpies entitats de mediació".

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223