Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

Fòrum 2 de la Setmana Mundial 2018: Salut

L'assegurança de Salut ha d'afrontar els reptes derivats de la longevitat.

El sector ha de promoure productes basats en la personalització i la prevenció, incorporant els avenços tecnològics per encarar amb èxit els reptes socials.

El passat 2 d'octubre, en el marc de la Setmana Mundial de l'Agent i el Corredor  d'Assegurances en el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), es va desenvolupar el Fòrum de diàleg 2, centrat en el ram de Salut. En aquesta sessió es va plantejar una qüestió crucial: "Ajuda l'assegurança de salut a estar més sans?".

Ponents de  de primer nivell com el Dr. Boi Ruiz, expert en gestió sanitària i exconseller de la Generalitat de Catalunya, i tres alts directius de les companyies Sanitas, Fiatc i AXA van donar resposta a aquesta gran pregunta i, també, varen conversar sobre altres temes de gran importància relacionats amb els reptes que haurà d'afrontar l'assegurança de salut. Després de la presentació de Francesc Santasusana, tresorer del Col·legi de Mediadors de Barcelona, va tenir lloc la ponència del Dr. Boi Ruiz centrada en les polítiques sanitàries a Espanya i en els reptes socials i econòmics que el sector assegurador haurà d'afrontar en un futur pròxim. En relació a la pregunta sobre si l'assegurança de Salut hauria de garantir  que estiguem més sans. Sobretot, per que aquest tipus de pòlisses s'han de centrar, cada vegada més, en la prevenció i promoció d'hàbits saludables.

UN MODEL HISTÒRIC

El Dr. Ruiz també va aprofitar per assenyalar com a gran handicap la necessitat de canviar l'actual model sanitari del nostre país cap a un sistema més holístic i proactiu. A dia d'avui, es dóna una resposta a la malaltia per nivell amb un predomini de l'oferta assistencial reactiva. És a dir, es tracta la malaltia, una vegada s'ha detectat i no prèviament o en les seves etapes inicials. Per tant, és imprescindible evolucionar cap a una assistència sanitària integral, basada en la prevenció.

A més, tenint en compte el considerable augment de l'esperança de vida en el nostre país - les persones de més de 65 anys representen el 18,7% de la població espanyola -, es necessari abordar la longevitat i una de les seves conseqüències més directes: l'increment de les malalties cròniques. Així com va comentar el Dr. Boi Ruiz, actualment el 50% de la població pateix una patologia crònica i ja representa el 80% de la despesa sanitària. Això suposa un gran repte per a les asseguradores que, per evitar el dèficit, han d'impulsar productes preventius de salut incorporant el e-health i promovent l'autocura del pacient.

INICI DEL DEBAT

Seguidament, el Dr. Ruiz va adquirir el paper de moderador d'un intens debat amb Luis Sáez de Jáuregui, director de Distribució i vendes d'AXA; Santiago Gómez, director Comercial de Fiatc; i Fernando Marqués, director de Transformación Digital de Sanitas.

Un dels primers temes que es va posar sobre la taula, va ser el relacionat amb la major esperança de vida de la població, al que el Dr. Ruiz va preguntar si l'assegurança de Salut es sensible a aquesta realitat.

Sáez de Jáuregui va insistir en que, per fer front a aquests reptes, la prevenció es la clau.

L'ASSEGURANÇA EN XIFRES

Una qüestió que no es mor, ja que, així com va recordar sempre ha estat intrínseca a l'assegurança. Jáuregui també va afegir que a Espanya, les primes de les assegurances ja representen un 5,4% respecte al PIB. Una xifra positiva, encara que l'objectiu seria arribar a nivells com els d'Itàlia, on es situen en el 8,6% del PIB. Pel que fa a les assegurances de Salut, va destacar que a l'any 2017, el volum de primes emeses a Espanya va superar els 8.000 milions d'euros, per tant, no és un ram menor.

Els tres directius també van destacar la importància de les noves app de salut. Tal com va mencionar Marqués, es produeix un win-win: guanya el client perquè millora la seva salut i la asseguradora, al disminuir les reclamacions de sinistralitat. Finalment, Santiago Gómez va remarcar que una de les assignatures pendents és la personalització de les pòlisses a mesura del client.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223