Espanya, el país d'entre els grans de la UE amb el menor programa d'avals públics

Alemanya i Itàlia quadrupliquen les garanties aportades pel govern espanyol, mentre que França i el Regne Unit les tripliquen, segons les dades oficials

Espanya és el país d'entre els grans Estats de la UE que ha destinat menys diners al seu programa de garanties públiques per a fer front a la crisi del coronavirus. França i Regne Unit tripliquen la quantitat destinada per Espanya, mentre que Alemanya i Itàlia la quadrupliquen. No obstant això, Espanya fins el mes de juny passat era el país que més ús havia fet del programa d'ajuda.

Llegeix més:Espanya, el país d'entre els grans de la UE amb el menor programa d'avals públics

La CNMV alertada sobre possibles ‘xiringuitos financers’

El regulador ha rebut 30 advertiments sobre entitats radicades al Regne Unit i Àustria

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha rebut 30 advertiments sobre 'xiringuitos financers' i clons que estan radicats a Regne Unit i Àustria. Del total, més d'una vintena d'entitats que estan prestant serveis d'inversió sense comptar amb autorització per a dur a terme aquesta activitat es troba a Regne Unit.

Llegeix més:La CNMV alertada sobre possibles ‘xiringuitos financers’

Els bancs comercialitzen les assegurances de vida un 80% més cares

Un estudi d’INESE i Global Actuarial compara les primes de productes de 18 asseguradores i 7 bancs

Un estudi elaborat per INESE i Global Actuarial posa de manifest que les assegurances de vida comercialitzats per les entitats bancàries són un 80% més cars que els distribuïts a partir de les asseguradores, segons revela l'agència Europa Press. 

Llegeix més:Els bancs comercialitzen les assegurances de vida un 80% més cares

L'altra cara del teletreball

Treballar des de casa té molts avantatges, però té efectes perjudicials quan no es fa en les condicions adequades

La pandèmia de Covid-19 ha elevat el teletreball a categoria de normal. La pràctica totalitat de les empreses han hagut d'abandonar les oficines tradicionals i operar des del domicili de cadascun dels empleats.

Llegeix més:L'altra cara del teletreball

Cada pensionista rep 1,74 euros per euro aportat al sistema públic

El Banc d'Espanya, que ha fet pública aquesta estimació, ha pres com a base per al càlcul les dades de més 7.000 jubilats en 2017

El Banc d'Espanya calcula que el sistema de pensions proveeix a cada jubilat d'una mitjana de 1,74 euros per cada euro que aquest va aportar durant la seva vida laboral, encara que hi ha grans diferències entre els diferents tipus de pensions, segons informa l'agència EFE.

Llegeix més:Cada pensionista rep 1,74 euros per euro aportat al sistema públic

Els experts adverteixen sobre un increment del risc d'inundacions

L'Agència Europea del Medi Ambient (AEMA) estima que en les pròximes cinc dècades Espanya podria registrar un 25% més d'inundacions que en l'actualitat

El risc d'inundacions a Espanya podria augmentar un 25% en els pròxims 50 anys, segons dades de l'Agència Europea del Medi Ambient (AEMA), segons informa l'agència EFE. Les dades s'obtenen a partir de mapes per a pronosticar futurs impactes climàtics en funció de diferents escenaris d'emissions de CO₂. Una evolució que sens dubte haurà de ser estudiada molt a fons per la indústria asseguradora.

Llegeix més:Els experts adverteixen sobre un increment del risc d'inundacions

Pluja de milions per a nous projectes

Les ‘startups’ del sector assegurador troben receptivitat en el mercat d'inversions i atreuen inversions milionàries

En un món tan convuls i canviant com el que ens ha tocat viure, el sector assegurador no és una excepció i actualment està subjecte a canvis profunds per a adaptar-se a la canviant realitat. Un dels senyals que això és així, la podem veure en el mercat d'inversions. Les empreses emergents del sector troben candidats a convertir-se en inversors dels seus projectes i a Europa existeixen diversos casos bastant cridaners.

Llegeix més:Pluja de milions per a nous projectes

Els fons d'ocupació informaran almenys una vegada a l'any sobre la pensió esperada

El Consell de Ministres va aprovar el dimarts un Reial Decret que regula el dret a la informació dels partícips de plans de pensions tal com s'estableix a la legislació europea

El Govern de Pedro Sánchez va aprovar dimarts passat un Reial decret que incrementa la protecció i la informació dels partícips dels plans de pensions d'ocupació. La mesura basada en la legislació europea amplia el coneixement sobre els riscos que assumeixen i la informació sobre el cost de la gestió, així com una estimació del que rebran en jubilar-se.

Llegeix més:Els fons d'ocupació informaran almenys una vegada a l'any sobre la pensió esperada

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223