Agroseguro arriba a màxims històrics

La producció agrícola i ramadera protegida ha augmentat en més de 614 milions el darrer any

 

Agroseguro

El nivell de penetració i la cobertura de l’assegurança agrària no para de créixer, segons informa Agroseguro. El 2022, els principals indicadors van reflectir un creixement que és una norma habitual en els últims exercicis. En concret, el capital assegurat va registrar un increment del 4% i va assolir la xifra de 16.286 milions d’euros.

Les primes també van pujar un 3,3% i van superar la xifra històrica de 858,7 milions d’euros. Els agricultors i els ramaders van abonar 475 milions d’euros i la resta correspon a les subvencions d’ENESA i les autonomies.

Les dades oficials reflecteixen que el 31 de desembre el valor de la producció de les explotacions agràries va ser de 614 milions d’euros superior a la mateixa dada registrada un any abans.

Una anàlisi detallada per cultius reflecteix que els majors increments percentuals corresponen al raïm de taula, els fruits secs i el maduixot i els fruits vermells. Tot i així, el gruix del creixement es deu no a l’agricultura sinó a la ramaderia.

El difícil escenari climàtic va reduir un 2,1% el total de superfície assegurada i un 6,7% la producció assegurada. Per contra, s’ha produït un augment del 26,8% en la quantitat d’animals assegurats.

Últimes notícies

Este sitio web utiliza cookies y solicita sus datos personales para mejorar su experiencia de navegación.