Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

Fòrum 3 de la Setmana Mundial 2018: Internet de les coses

Nous riscs i la caducitat del sistema actual, els reptes de la IoT.

De la mà de l'expert en tecnologia Sixto Arias, ARAG, Reale i Zurich van debatre sobre els canvis que vénen, els que ja estan aquí i els han de venir.

"Tinc 25 minuts per explicar el que succeirà durant els pròxims 25 anys". Així començava la seva ponència l'expert en revolució digital Sixto Arias, punt de partida del Fòrum de diàleg número 3 de la Setmana Mundial 2018 del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona. I aquesta frase suposa un bon preludi per resumir la xerrada que va impartir Arias, sempre amb la referència de fons de l'Internet de les Coses (Iot), que ca posar el vertigen a la sala després de detallar els nombrosos avenços tecnològics que ja tenim entre nosaltres i que auguren canvis profunds i extremadament ràpids.

CANVIS EXPONENCIALS

"Mai abans la humanitat ha vist fenòmens com els vénen", advertia Arias, que també va recordar que "quan les tecnologies actuen de forma combinada el seu efecte s'amplifica". I la seva velocitat, també. "A quina velocitat ve aquesta revolució?", reflexionava l'expert. No podem acabar de calcular-ho, assenyalava, ja que encara que entenem els creixents lineals, ens costa abastar els exponencials; "entenem els creixements locals, pero no globals", afegia.

De la mà dels suggeriments de l'auditori, Sixto Arias va passar a desgranar efectes de canvis concrets, reals i actuals de la tecnologia en àmbits de l'assegurança com salut i autos.

"Els canvis us afectaran profundament", advertia Arias als assistents, no només desapareixen nombroses professions (que passaran a ser desenvolupades per màquines) i maneres de fer les coses sinó que "el vostre consumidor s'ha convertit en un "superconsumidor"; que pot ser l'ambaixador somiat o el pitjor dels malsons". "Prepareu-vos per als nous riscs i per a la caducitat del sistema actual", advertia.

LA VISIÓ DE LES COMPANYIES

De la mà, precisament, d'aquests nous riscos que vénen, Sixto Arias va donar pas al debat, en el que van intervenir Mariano Rigau, CEO d'ARAG SE Sucursal a Espanya; Ignacio Mariscal, CEO de REALE; i Stefano De Liguoro, director del Negoci Digital de Zurich a Espanya. Arias va voler saber sobre el cotxe autònom i les seves repercussions per a la indústria asseguradora. Ignacio Mariscal va trencar una llança en favor de la innovació en el sector i va recordar que "nosaltres ens adaptem, però de manera segura", va assenyalar. És una incògnita per resoldre encara com s'articularà el tema de la conducció autònoma, va dir i "en qualsevol cas, la renovació dels 30 milions de vehicles que té el parc automobilístic espanyol tampoc serà tan fàcil", va puntualitzar.

Respecte al futur i a l'adaptació de les companyies Mariano Rigau va recordar, que "la nostra aparent lentitud pot semblar derivada de la comoditat. Però no tenim tota la llibertat del món per fer el que volem: estem extremadament regularitzats i controlats". En relació a les iniciatives innovadores i tecnològiques que ARAG té actualment en marxa, Rigau va assenyalar que "les nostres iniciatives més il·lusionants i implica apropar al consumidor, al client, mitjançant la mediació".

 Per la seva part, Stefano De Liguoro va destacar que, per a Zurich, el tema d ela mobilitat és "fonamental". Arriben les assegurances "que s'encenen i s'apaguen", va apuntar. "Tot està connectat, és una experiència líquida". "No hem de parlar d'innovació, sinó de coses que ja són incipients i per a les que el client vols respostes".

Respecte a les Xarxes Socials, els tres directius van coincidir amb les seves possibilitats (per conèixer, contactar i respondre al client) així com en el seus riscs reputacionals. De Liguoro va resumir reconeixent que "[Les xarxes socials] ens aporten un feedback "brutal". I va destacar la importància de "l'escolta activa" per a poder aprofitar la informació que transmeten el seus consumidors. "Les crítiques a través de les xarxes", va concloure el directiu de Zurich, "són el peatge que hem de pagar". 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223

Per subscriure’s i rebre les nostres notícies introdueixi les seves dades
Avís Legal