Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

Eficàcia i seguretat en les notificacions web-push

Els experts en màrqueting busquen eines i recursos per oferir seguretat als usuaris mentre naveguen per la xarxa.

Entorn digital, sí però segur. Els usuaris ho tenen clar i sabem també qui són els responsables d'assegurar el brand safety. Una enquesta elaborada per Sizmek, i en la que participen 522 professionals de l'industria procedents de Estados Unidos i Europa, conclou que el 38% assegura que són les marques les principals responsables de vetllar per la seguretat en aquest àmbit. Al navegar per Internet, s'accepta que hi haurà publicitat per el camí però cada vegada hi ha més controls per aconseguir que aquesta no sigui intrusiva ni especialment molesta. En això consisteix el brand safe,  en proporcionar qualitat en els espais publicitaris. L'objectiu és mantenir la imatge de l'anunciant i la marca segura i protegida. Els avantatges són, per un costat, la reputació òptima d'aquesta i, per una altra, el bon rendiment dels mitjans. Però per fer-ho possible, és necessari que tots els actors de l'entorn digital s'impliquin i es responsabilitzin.

Alguns dels mètodes per dur a terme aquesta protecció són la creació de filtres a les pàgines web amb continguts de violència, per exemple. També es poden generar perímetres segurs i controlats a través de les anomenades "llistes blanques", en la que es recopilen URL o entorns vàlids i segurs. Per el contrari, les llistes negres fan menció a aquelles URL o entorns que no són vàlids o segurs.

L'error de moltes marques és endinsar-se en l'univers digital sense un plantejament estratègic previ. Per això, els usuaris consideren que és essencial que estudiïn en detall on van a situar la publicitat perquè, si alguna cosa volen, és una navegació segura i còmode.

Però la seguretat va més enllà de la publicitat i també es persegueix a través d'altres recursos dels marketers. Recentment, les notificacions push s'han convertit en un camí que acurta distàncies per mantenir la comunicació amb l'usuari. Aquestes notificacions no són el mateix que les notificacions clàssiques "de la vella escola". Tot i que la confusió es genuïna, ja que ambdues funcionen relativament de la mateixa manera. Però, la diferència és que, a diferència de la inserció web, la notificació web només funcionarà quan la pàgina corresponent estigui oberta en el navegador. Per tant, si la pàgina web afectada està tancada, encara pot activar la inserció web, però no la notificació web.

Un dels aspectes més interessants d'aquestes notificacions és que només funcionen amb llocs web segues de SLL (https). Per tant, amb les notificacions Web Push no existeix el risc d'acabar a la carpeta de "spam". Tampoc pot ser bloquejat per bloquejadors d'anuncis. A la seva web, també és recomanable no enviar missatges web als usuaris que ja tinguin activada la notificació d'inserció d'aplicacions, i donar la benvinguda mitjançant un missatge, tan aviat com l'usuari accepti la sol·licitud de notificació.

Encara que cada vegada tenen més presència i no obstaculitzen la seguretat en l'entorn digital, per ara, són un complement fantàstic a les estratègies d'email màrqueting i les notificacions "in app".

Pau Llambí

Assessor de Tecnologia del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Mediario 208

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223

Per subscriure’s i rebre les nostres notícies introdueixi les seves dades
Avís Legal