Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

Linkedin és el canal número 1 per a vendre a empreses i professionals

El Col·legi organitza el 17 i el 19 de febrer dues sessions formatives sobre com elaborar un pla d'acció en aquesta xarxa social

Ser reconeguts com a experts en el nostre àmbit professional i disposar dels contactes adequats és bàsic per a poder tenir èxit en les gestions comercials. Això és així en qualsevol professió, i, per descomptat, també ho és pels mediadors  d'assegurances. Vivim en un món dual, en el qual, més enllà de les relacions personals que podem definir com a tradicionals, la immensa majoria dels ciutadans i de les empreses tenim un altre espai d'interacció que cada vegada és més rellevant: les xarxes socials.

En bona part, els criteris que determinen el nostre èxit en aquestes xarxes guarden una estreta relació amb els que dirigeixen des de sempre les relacions humanes. Si el que pretenem és donar suport a la nostra presència en les xarxes socials per a vendre i el nostre objectiu comercial són empreses i professionals, no hi ha dubte que hem de dirigir els nostres esforços a millorar el nostre posicionament i l’estratègia en Linkedin.

Pau Llambí, assessor tecnològic del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona, no té dubtes que Linkedin “és imprescindible si volem comercialitzar assegurances entre empreses i professionals”. Aquesta xarxa social té al voltant de 12 milions d'usuaris a Espanya, no és per tant la més concorreguda ni la que té més activitat, però per a Llambí no hi ha dubte que per a vendre a pimes i professionals “Linkedin és el canal número 1”.

Els dies 17 i 18 de febrer, Llambí impartirà dues sessions formatives en el Col·legi dirigides a mediadors d'assegurances per a mostrar totes les claus que ens ajudaran a vendre gràcies a Linkedin. Des de Mediario News hem volgut preguntar a l'assessor sobre les claus d'aquestes sessions i el paper de Linkedin en l'estratègia comercial dels mediadors d'assegurances.

- Què aprendran els assistents a aquestes sessions?
- Treballarem en com ha de ser la nostra estratègia de ‘social-selling’ per a millorar la nostra capacitat de transformar en vendes la nostra presència en Linkedin. Aprendrem a gestionar la nostra presència en aquesta xarxa i, d'altra banda, definirem una estratègia de continguts que reforci el nostre paper d'experts en assegurances.

- Quins són els primers passos?
- Hem de tenir un perfil completament actualitzat i conèixer les claus, que es veuran en les sessions, per a ampliar la nostra xarxa de contactes. Hem de saber com orientarem els continguts per a aconseguir els nostres propòsits. En el curs també donaré a conèixer algunes tècniques per a automatitzar alguns processos en Linkedin i com desenvolupar campanyes de publicitat per a potenciar la nostra estratègia.

- Linkedin no està més pensada per a trobar treball que per a vendre?
- Aquest és un enfocament molt antic. En els seus orígens era així, però ha anat evolucionat i ara és el canal número 1 si volem vendre a empreses i professionals.

- Hem d'oferir directament els nostres productes i serveis per a poder vendre?
- Les estratègies que tenen èxit comercial en Linkedin es basen a aconseguir, a través dels continguts, que la nostra xarxa de contactes ens identifiqui com a experts en assegurances o en un tipus concret de producte assegurador. A partir d'aquí, són els contactes els que acabaran per dirigir-se a nosaltres a la recerca dels nostres coneixements.

- Hi ha oportunitats de negoci per als mediadors d'assegurances en Linkedin?
- Per descomptat. Entre moltes altres raons, perquè pràcticament no hi ha mediadors que estiguin actuant amb una estratègia adequada en una plataforma en la qual empreses i professionals d'altres sectors estan aconseguint molt bons resultats en la seva activitat comercial. L'oportunitat existeix i és important.

- Exigeix molta dedicació?
- No. Pot modular-se. El que millor funcionen són els textos breus i també els vídeos de curta durada. Podem començar a veure resultats pujant dos continguts a mes i anar creixent a poc a poc.

- És necessari tenir molts contactes per a tenir èxit?
- No. El més important no és la xifra de contactes. El rellevant és que siguin els contactes adequats.

Si desitges assistir a aquest curs pots inscriure't aquí.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223