Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

He d'assegurar el meu patinet elèctric?

Encara que no és obligatori, sí que és molt recomanable tenir-ho assegurat, i el millor és que consulti al seu mediador d'assegurances sobre quina mena de pòlissa s'ajusta millor a les seves necessitats

Els patinets elèctrics formen part del paisatge urbà de les nostres ciutats, com també, encara que en menor mesura, altres vehicles de mobilitat personal. Són moltes els avantatges que aporten aquest tipus de dispositius en els desplaçaments urbans: no contaminen, no hem de preocupar-nos per l'estacionament i a més el cost per consum és molt baix. No obstant això, no hem de confondre'ls amb una joguina, ja que cada vegada són més els sinistres en els quals es veuen involucrats aquest tipus de vehicles.

Segons dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona, en 2019 es van quadruplicar els accidents a la ciutat en els quals es van veure implicats patinets i altres vehicles de mobilitat personal. En un any, els accidents amb aquests protagonistes van passar de 129 (en 2018) a 490 (en 2019). La majoria dels sinistres van ser xocs laterals i atropellaments. Aquest és, precisament, un dels grans riscos. Els patinets comparteixen l'espai amb el vianants en molts carrers de la ciutat. I aquesta coincidència no sempre és fàcil.

Avui dia, la llei no obliga a contractar una assegurança per a circular amb aquests vehicles, sempre que no superin els 25 km/h. Per sobre d'aquesta velocitat són considerats per la Direcció General de Trànsit (DGT) com a vehicles a motor i estan obligats a tenir una llicència municipal per a circular per vies urbanes i també a contractar una assegurança de responsabilitat civil de manera obligatòria. No obstant això, la majoria dels patinets elèctrics que veiem per les ciutats no superen els 25 km/h.

Amb tot, són molts els consistoris del país que ja estan regulant a través d'ordenances unes normes bàsiques per a ordenar l'ús d'aquests nous vehicles. Alguns, com l'ajuntament de Palència, ha anunciat aquesta mateixa setmana la seva intenció de modificar les ordenances municipals per a obligar els usuaris de patinets elèctrics a contractar una assegurança de responsabilitat civil, a més d'exigir l'ús de casc i la instal·lació de llums davanteres i posteriors, entre altres condicions.

Més enllà de l'exigència legal

Amb independència de les exigències i obligacions que marqui la llei per a l'ús dels vehicles de mobilitat personal, que sens dubte cada vegada seran més, el sentit comú i la força dels fets fa aconsellable que els usuaris d'aquests vehicles contractin una assegurança. En joc està la seva tranquil·litat, ja que els costos de la responsabilitat civil d'un accident en el qual pot ser considerat responsable poden arribar a ser importants des del punt de vista econòmic.

És cert que, en el cas de comptar amb una assegurança de la Llar, la cobertura familiar d'aquesta mena de pòlisses, en la seva majoria, faria front a la responsabilitat civil derivada d'un accident provocat per un patinet elèctric, com també inclou les bicicletes. Malgrat tot, és molt important que no es confiï i doni per segur que la seva assegurança de la Llar inclou aquesta mena de cobertura. Consulti al seu mediador d'assegurances per a saber si la pòlissa contractada contempla aquest tipus de cobertura.

De la mateixa manera, encara que la seva pòlissa inclogui la Responsabilitat Civil en cas d'accident amb un vehicle de mobilitat personal, és important també conèixer la quantitat màxima per la qual aquesta assegurança respon. En aquest sentit, recentment l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) s'ha dirigit a Unespa, la patronal que agrupa les companyies d'assegurances, per a sol·licitar que les pòlisses de la llar ampliïn fins almenys 600.000 euros la indemnització per Responsabilitat Civil i que s'esmenti de manera expressa la cobertura familiar als vehicles de mobilitat personal i les bicicletes.

En el cas que causem danys un vianant amb el nostre patinet, els tribunals solen aplicar el barem d'accidents de trànsit, que després de la seva actualització estableix indemnitzacions que poden arribar a ser molt importants en funció de les lesions causades o, fins i tot, si s'ha produït una defunció. La primera mort en un accident en el qual va estar implicat un vehicle de mobilitat personal es va produir a l'agost de 2018 a Esplugues de Llobregat (Barcelona).

Una consulta al seu mediador d'assegurances li servirà per a conèixer si la seva assegurança de Llar contempla la Responsabilitat Civil dels vehicles de mobilitat personal i la dotació econòmica màxima prevista per aquest concepte. L'expert en assegurances li recomanarà si ha d'ampliar la seva pòlissa per a poder estar tranquil davant qualsevol eventualitat en la família.

Una altra opció, gairebé imprescindible si no compta amb una assegurança de Llar o si la pòlissa no inclou als patinets, és la contractació d'una assegurança específica per a aquesta mena de vehicles. Són pòlisses que poden subscriure's per poc més de 20 euros i que ofereixen una sèrie de cobertures específiques per a les necessitats i els riscos dels usuaris d'aquests vehicles de mobilitat personal.

No es quedi amb el dubte o sense la protecció de l'assegurança. Pregunti-li al seu mediador d'assegurances. Sabrà proporcionar-li la millor solució per a les seves necessitats i la seva tranquil·litat.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223