Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

Les claus de la nova Llei de Distribució

Els col·legiats tenen a la seva disposició una primera nota de consulta sobre la nova norma i el pròxim 4 de març se celebrarà una sessió informativa

L'assessor jurídic del Col·legi, el Dr. Josep Lluís Fernández, ha elaborat una primera nota de consulta sobre les principals novetats de la nova Llei de Distribució. El document està a la disposició de tots els col·legiats en l'àrea privada de la web del Col·legi. Fernández identifica les principals obligacions que les diferents figures de distribució que contempla la nova normativa.

El nou text legal, que es va aprovar a través d'una Reial decret llei el passat dia 4, està en vigor des del passat 6 e febrer. L'única excepció és l'article 136.4 que no ho farà fins al pròxim 6 de maig. Aquest punt fa referència a l'obligació de tots els mediadors d'assegurances de dipositar les primes dels clients en comptes corrents específics i separades de la resta de recursos econòmics que manegi el mediador o l'empresa de mediació.

La nova normativa, que és la transposició de la Directiva de Mediació, incorpora diverses novetats. D'una banda, introdueix noves exigències relatives a la informació que els distribuïdors han de proporcionar als seus clients.

Un altre dels aspectes que desenvolupa la Llei es refereix a la definició de conceptes com a ‘venda informada’ i ‘venda assessorada’. En línies generals, s'incrementen les exigències sobre la informació que el distribuïdor ha de proporcionar als seus clients abans de contractar la pòlissa. Aquestes obligacions són especialment exigents en el cas dels productes d'inversió.

La llei manté l'obligatorietat de la formació contínua per als corredors i també per a la resta de figures de distribució asseguradora, encara que amb diferents graus d'exigència en cada cas. No obstant això, aquest és un aspecte de la nova norma que encara està pendent de desenvolupar.

El pròxim dia 4 de març, a partir les 16.00 hores, el Col·legi serà l'escenari d'una sessió informativa sobre la nova Llei de Distribució. L'assessor jurídic Josep Lluís Fernández serà l'encarregat de traslladar als assistents les novetats més rellevants de la nova llei. L'advocat centrarà part de la seva intervenció a destacar els principals canvis que haurà de fer la mediació per a adaptar-se als requeriments del nou marc legal.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223