Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

Model de certificat per a desplaçaments per motius laborals

Encara que no és obligatori, les autoritats han manifestat que és recomanable disposar d'un document com el que et proposem.

La limitació de moviments és una de les conseqüències de l'aplicació del Reial decret que declara l'estat d'alarma. La mesura és necessària per a la contenció del virus COVID-19, segons les autoritats sanitàries, i estableix algunes excepcions i també sancions en cas d'incompliment.

Entre les excepcions destaca la possibilitat d'usar la via pública per a les persones que s'han d'acudir els seus llocs de treball. Poden fer-ho a peu, en el seu vehicle o utilitzant el transport públic. El Reial decret no estableix que sigui obligatori portar cap tipus de document que justifiqui que es tracta d'un desplaçament per raons laborals.

No obstant això, a mesura que passen les hores, algunes autoritats han aconsellat que les empreses emetin algun document que certifiqui que el treballador ha d'acudir al seu lloc de treball. En declaracions al ‘Huffington Post’, el director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña afirma que “no existeix un document previst sobre aquest tema, per la qual cosa no és exigible, però si recomanable”. El comandament de la Guàrdia Civil justifica la seva recomanació assegurant que “si el ciutadà que treballarà i té un document que el justifica les comprovacions seran més ràpides i, per tant, més fluides”.

En aquest sentit, l'assessoria laboral del Col·legi ha elaborat aquest document perquè puguis certificar aquesta necessitat de desplaçament. No obstant això, et recordem que les autoritats sanitàries recomanen el teletreball sempre que sigui possible.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223