Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

Iniciatives de suport a la mediació

Companyies i institucions treballen en el desenvolupament de mesures de suport a la mediació. Aquestes són les que ja s'han donat a conèixer, però hi haurà més.

Des que es va iniciar la crisi del coronavirus i, més concretament, des que el Govern va declarar l'estat d'alarma, el sector assegurador en el seu conjunt està realitzant un gran esforç per tractar de col·laborar amb els assegurats aportant-los certitud, informació i també flexibilitat en els pagaments, entre altres mesures. 

Aquest tipus d'iniciatives beneficien també de manera molt directa als mediadors, ja que són mesures que ajuden a fidelitzar al client i protegir les carteres en unes circumstàncies especialment complicades per a tots. En aquests moments, la defensa de cartera passa a ser una prioritat per a agents i corredors. 

Un altre paquet de mesures de les quals han donat a conèixer la majoria de les companyies té el propòsit de contribuir a facilitar als mediadors la gestió de cobraments, les liquidacions i també la necessitat de donar resposta ràpida en els sinistres i en el pagament d'indemnitzacions

Encara que tant la majoria dels professionals de les asseguradores com dels mediadors han deixat els seus espais habituals de treball per a recórrer al teletreball, el sector ha demostrat que és capaç de proporcionar una bona resposta en situacions tan singulars com la que vivim confiant en la tecnologia. Els sistemes de videoconferència ens estan ajudant a tots a mantenir aquesta proximitat imprescindible per a poder atendre moltes de les problemàtiques del dia a dia.

El Col·legi ha dirigit una carta als màxims responsables de les companyies que opera en el nostre mercat per a mantenir reunions a través de videoconferència i traslladar-los les principals inquietuds i necessitats de la mediació en aquests moments. Algunes d'aquestes reunions ja s'han produït al llarg d'aquesta setmana i els resultats han estat molt positius. 

De la mateixa manera, des del Consell de Col·legis de Mediadors d’Assegurances de Catalunya, s'estan duent a terme iniciatives amb institucions, proveïdors i asseguradores amb el propòsit de contribuir a dissenyar propostes que facilitin l'activitat durant el confinament i també la posterior recuperació una vegada se superi la crisi sanitària. El Consell General també desenvolupa, en coordinació amb tots els col·legis, una labor paral·lela amb els mateixos objectius.

De l'entorn de la institució col·legial, el CECAS ha llançat la campanya ‘Mai caminaràs sol’ per la que el centre d'estudis ofereix 15 dies de formació gratuïta per a col·legiats en la modalitat d'e-learning.

A continuació, detallem els aspectes més destacats d'algunes de les iniciatives de les quals hem tinguts coneixement, que, com ja hem dit, tindran continuïtat en els pròxims dies i que estaran disponibles en la web del Col·legi:

Allianz

Ha posat en marxa el pla #SeguimosContigo “amb les quals garantim l'assistència, implementem mesures en tots els rams i reforcem la formació. Tot això, mentre donem el 100% del servei, estant 100% digitalitzats”.

Asefa

Aquesta companyia ha comunicat una sèrie de modificacions en les seves pòlisses d'assegurança a Tot Risc Construcció i Assegurança de Responsabilitat Civil per a respondre a la situació que està generant l'estat d'alarma.

AXA

L'asseguradora ha comunicat als mediadors una modificació en la carta de principis. En concret, AXA ha ampliat el compromís d'estabilitat amb la mediació i els seus clients. En el document consta de 10 punts.

CA Life

L'asseguradora recorda que “no exclou els sinistres derivats de cap mena de pandèmia, per la qual cosa CA Life cobrirà les prestacions originades per aquests motius, inclòs, per tant, el COVID-19. D'altra banda, autoritza el fraccionament de la prima de les pòlisses de cartera mentre duri la crisi i estableix noves mesures que simplifiquen l'emissió de pòlisses, entre altres iniciatives i recomanacions.

Catalana Occidente Seguros

L'asseguradora ha posat a la disposició de la mediació un protocol de resposta a clients sobre el COVID-19 i d'aquesta manera poder donar resposta al voltant de preguntes relacionades amb les assegurances de Salut, Vida risc, Automòbil i Decessos.

DAS Seguros

La companyia ha anunciat que adapta la seva assegurança d'impagament de lloguer perquè els propietaris puguin realitzar una moratòria en el cobrament als seus inquilins que es vegin afectats per la crisi del coronavirus.

Fiatc Assegurances

En el seu comunicat, l'asseguradora explica que “més que mai, ha d'imperar el sentit comú, empatitzant amb el client i facilitant solucions davant situacions difícils i justificades”. El document aborda el fraccionament de primes, l'ajornament o ampliació dels terminis de pagament, la suspensió de cobertura per reducció o paralització d'activitat i diversos aspectes relacionats amb l'assegurança de salut.

Liberty Seguros

L'asseguradora ha donat a conèixer als mediadors una sèrie de mesures i protocols en les assegurances de comunitats i empreses.

Mapfre Seguros

Mapfre ha decidit fer costat als seus clients autònoms i Pimes d'Espanya, descomptant de les primes d'assegurances que tenen contractats amb la companyia la part corresponent als dies en què estigui en vigor l'estat d'alarma. La companyia destinarà 30 milions d'euros a aquesta iniciativa.

Plus Ultra

La companyia ha dirigit un comunicat als mediadors amb noves indicacions sobre la gestió del cobrament de rebuts i l’inici d'una nova forma de cobrament: el document de pagament immediat.

Reale

La companyia ha comunicat un pla d'acció “amb la finalitat de facilitar-vos la gestió del negoci i ajudar als nostres clients davant el difícil entorn provocat per l'establiment de l'estat d'alarma i les restriccions associades a la contenció del COVID-19”. Les mesures afecten a mitjans de pagament/finançament, prestacions, subscripció, cartera, operativa i Vida risc/Vida Estalvi.

Santalucía Vida y Pensiones

S'ha dirigit als mediadors per traslladar-los que cap de les seves assegurances exclou el risc de pandèmia i que, en cas de defunció de l'assegurat, el beneficiari podrà optar per sol·licitar una bestreta de capital per a afrontar les despeses de sepeli o deixar que l'asseguradora s'encarregui de tot.

Zurich

L'asseguradora ha divulgat ‘Els 10 compromisos Zurich‘ amb la mediació en el qual s'inclouen diverses mesures per a “mitigar col·lectivament el risc i la incertesa”. Les propostes de Zurich inclouen diversos aspectes que van des de l'ampliació del termini de pagament a 90 dies, fraccionaments sense recàrrecs, pagament amb targeta, reforç del videoperitatge i dels equips d'assistència telefònica, ajuda informàtica, la creació d'un equip especial per a agilitzar el pagament d'indemnitzacions i desenvolupament d'una campanya de comunicació en xarxes socials i d'un pack de comunicació per als mediadors.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223