Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

Les esmenes dels col·legis a la Llei de Distribució d'Assegurances

Un total de 17 de les 18 esmenes presentades pel Consejo General a la nova llei que regula la comercialització de productes asseguradors han estat acceptades en el tràmit parlamentari.

La Comissió d'Hisenda del Congrés dels Diputats ha admès a tràmit 17 de les 18 propostes d'esmena presentades pel Consejo General a la Llei de distribució d'Assegurances. Amb la presentació d'aquestes esmenes s'ha “pretès corregir qüestions de matís que afectaven els diferents distribuïdors d'assegurances, particularment aquelles referides als mediadors d'assegurances, agents i corredors d'assegurances”, segons aclareix un comunicat del Consejo.

L'escrit que la institució col·legial va presentar a tots els grups parlamentaris dividia les esmenes en dues categories: una, referida a correcció o perfeccionament del text legal, i una altra, que conté modificacions més noves.

Entre les principals esmenes admeses es destaquen les següents:

  • Regular les proves d'aptitud en matèries financeres i d'assegurances privades i fixar uns requisits harmonitzats. El Consejo General seria l'organisme encarregat de realitzar aquestes proves i emetre els certificats dels diplomes que les justifiquin (Art. 165.5).

  • Exigir als comparadors d'assegurances un mínim de compliment equiparable al de les corredories d'assegurances i igualar-los amb la normativa que afecta els comparadors financers (Art. 159 bis).

  • Prohibir als operadors de banca segurs utilitzar les dades dels seus clients de les pòlisses contractades pels mateixos amb altres entitats asseguradores (Art. 204.2).

A més, s'han incorporat altres esmenes com la referida a la modificació de l'Article 165.3, perquè existeixi un registre central i únic dels diplomes atorgats pels centres de formació; o que els corredors d'assegurances no necessitin l'autorització individual dels clients per a traspassar una cartera d'una entitat a una altra, com passa en el cas de les entitats asseguradores (Art. 156.5).

La presidenta del Consejo General, Elena Jiménez d'Andrade, ha manifestat que “aquestes esmenes que són fruit de molts mesos de treball han obtingut un suport important per part dels diferents grups parlamentaris i prova d'això és la inclusió de les mateixes en RDL, que d'aprovar-se, afectarien de manera molt positiva a tots els agents i corredors d'assegurances espanyoles”.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223