Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

Com aprofitar el canvi d'hàbits del consumidor?

Diversos estudis confirmen que la pandèmia ha transformat el comportament dels consumidors

Ningú dubta que l'experiència viscuda a causa de la pandèmia ha estat traumàtica. La por al contagi, el confinament obligat, el pànic al desconegut i les conseqüències econòmiques són un còctel explosiu que ha provocat canvis d'hàbits i de comportaments en la immensa majoria de persones.

És clar que els consumidors no tornaran a ser els mateixos després d'aquesta experiència traumàtica i que hi ha unes certes preferències que han canviat sense marxa enrere. És una cosa que ja es va veure, però amb una altra intensitat durant la tremenda crisi econòmica de 2008. La falta de certeses sobre el que està per venir afecta al comportament dels consumidors que es tornen més retrets i exigents.

Per a les marques serà necessari revisar la seva estratègia de comunicació perquè les demandes dels clients han canviat i ara tenen una nova escala de valors a la qual haurà d'adaptar-se tot aquell que no vulgui quedar-se fora del mercat Diversos analistes coincideixen que les marques han de fer un esforç important per ser més 'autèntiques' i compromeses amb la societat. Ara el consumidor ja no s'acontenta amb un bon producte i vol veure què hi ha darrere d'aquest.

Aquesta tendència d'exigir a les marques que siguin solidàries i que tinguin uns valors clars anirà a més. El ciutadà s'ha comportat de manera exemplar durant el confinament i espera el mateix de les companyies que pretenen vendre'ls els seus productes.

Aquesta exigència de ser i demostrar ser exemplar és una gran oportunitat per als mediadors d'assegurances, ja que es tracta d'un col·lectiu que, per definició, transmet aquests valors de manera quotidiana. La principal virtut del mediador d'assegurances és proporcionar assessorament i convertir-se en un aliat fidel del seu client, al qual garanteix la millor elecció possible del producte tenint en compte moltes variables i sense centrar-se únicament en el preu.

La crisi accentuarà aquesta tendència que, a més d'aquest component més filosòfic relacionat amb els valors, té també incidència en la manera de consumir. Per exemple, és clar que durant la pandèmia s'ha disparat la compra online i aquesta tendència no farà més que augmentar. El repte de les marques és posar els seus productes a la disposició dels consumidors de la manera en què aquests ho desitgen i, per tant, hauran de fer un esforç d'adaptació per a no quedar-se fora del mercat.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223