Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

A quins països podrem viatjar aquest estiu?

Alicia Delgado Obensa, advocada d'ARAG, ens explica que països permeten l'entrada de turistes en aquestes vacances marcades pel coronavirus

A partir de l'1 de juliol es preveu que estigui permès viatjar a l'estranger per als ciutadans espanyols. Cada país establirà la seva normativa, motiu pel qual es fa imprescindible consultar els requisits d'entrada a cada país. En exercici de la seva sobirania cada país ha establert la seva pròpia política respecte al tema de restriccions d'entada amb motiu del Covid-19. Us donem alguns exemples.

Quins països permeten l'entrada de turistes?

A Itàlia es permet l'entrada de turistes a partir del 25 de juny. Portugal té suspesos fins al 15 de juny els viatges fora de la Unió Europea, però permeten viatjar cap a i des de països de parla portuguesa, així com Regne Unit, Irlanda i Suïssa. Només s'imposen restriccions de quarantena a les Illes de Madeira i les Açores.

Xipre permet l'entrada a turistes a partir del 15 de juny de 2020. Els estrangers que vulguin accedir al país hauran de fer-lo dotats de permís de residència o d'estudis. Alemanya permetrà l'entrada a partir del 14 de juny de turistes procedents de determinats països. En l'actualitat només poden accedir allí turistes procedents d'Àustria, Dinamarca, França, Luxemburg i Suïssa. La resta dels ciutadans de països europeus estan obligats a guardar una quaranta de 14 dies.

Aràbia Saudita ha tancat totes les seves fronteres fins i tot amb països limítrofs con Bahrain, Unió dels Emirats Àrabs i Kuwait i només permeten l'entrada per transport terrestre de mercaderies comercials. El Govern argentí ha suspès els vols internacionals almenys fins el pròxim dia 1 de setembre. Bahames i el Brasil, fins avui no permeten l'accés a aquest país per a turisme excepte nou avís.

A Austràlia es permet l'accés sol dels australians, els ciutadans residents permanents, els residents de Nova Zelanda i els familiars immediats dels residents permanents. Els nacionals australians podran viatjar, però estant catorze dies d'aïllament.

Com puc assegurar-me de si puc viatjar?

A Espanya l'estat excepcional d'alarma va finalitzar el dia 21 de juny. El Govern anirà permetent la mobilitat dels ciutadans gradualment. A partir de l'1 de juliol del 2020, els ciutadans que desitgin realitzar viatges a l'estranger hauran de consultar l'actualització de la informació proporcionada a través de la pàgina del Ministeri d'Afers exteriors de cara a obtenir la informació exacta quant als requisits administratius, prohibicions i recomanacions sanitàries que imposi cada Estat en exercici de la seva pròpia sobirania.

Els viatgers són responsables de les eventuals conseqüències de la seva decisió de viatjar a l'estranger. La capacitat del Ministeri d'Afers exteriors, de la Unió Europea i de la xarxa d'Ambaixades i Consolats d'Espanya és limitada, s'aplica únicament a viatgers en l'exterior i està subjecta a les normatives de cada Estat. A través de la pàgina web del Ministeri de Sanitat es podrà obtenir una informació molt necessària.

El viatger haurà de contactar amb l'agència de viatges organitzadora del viatge que haurà d'assessorar oportunament sobre les restriccions i prohibicions que es vagin aprovant. Molt important, de cara a valorar les condicions del viatge, és el règim d'aïllament que pugui establir cada Estat en el seu territori davant l'arriba del viatger. Per descomptat, també és important viatjar amb una bona assegurança.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223