Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de Noticias

El rebrot editorial del coronavirus

Et presentem set llibres que ofereixen punts de vista molt diferents sobre la pandèmia i les seves conseqüències

El coronavirus afecta a totes les facetes de la nostra vida i el sector editorial no pot ser una excepció. L'interès per conèixer tot el que envolta al virus que ha canviat les nostres vides és tal que hi haurà una onada de llançaments editorials que pretenen aportar llum sobre aquest fenomen. La major part de les novetats seran assajos encara que també s'intueix que hi haurà un bon nombre de novel·les amb aquesta temàtica de protagonista.

‘En primera línia. Un testimoniatge des de l'UCI de la crisi del coronavirus’ (Ed. Península) / Gabriel Heras
L'autor és un metge que ha viscut molt de prop l'horror de la pandèmia i escriu un emocionant relat d'esforç i superació. El 27 de febrer de 2020 es detecta el primer cas de coronavirus en una unitat de vigilància intensiva espanyola i Gabriel Heras, metge en aquesta unitat, va viure en primera línia l'esclat de l'epidèmia i el seu moment més letal. Heras escriu les seves vivències en un moment en el qual faltaven recursos i la lluita contra el rellotge era vital. La conclusió aporta dubtes, però també esperança. "Amb aquesta crisi hem descobert que Espanya no té el millor sistema sanitari del món, però sí que té als millors professionals", assegura Heras.

‘Pandèmia. Una història des de la Grip Espanyola fins al coronavirus Covid-19’
(Ed. Paidós) / Mónica Müller 
L'autora fa un recorregut per la història de les pandèmies. Des de la grip espanyola fins al coronavirus, Müller repassa els detalls que diferencien aquests casos i conclou que els virus són una incògnita. Predadors invisibles que no respecten rang ni poder, l'única certesa sobre ells és que res es pot predir. Mónica Müller va investigar les pandèmies de 1918, 2009 i 2020, i també es va proposar determinar la versemblança de les versions conspiratives. En alguns casos, la conclusió és indubtable. En uns altres, el marge de sospita es manté intacte.

‘Manual de prevenció del coronavirus’ (Ed. Alienta) / Dr. Wang Zhou
Un llibre per a saber com cal actuar per a evitar els contagis durant la pandèmia. El subtítol del llibre és prou explicatiu del que trobarem dins: 92 consells basats en l'evidència científica que poden salvar la teva vida. Escrit amb caràcter d'urgència, amb ànim d'ajudar a difondre el coneixement científic i utilitzant un llenguatge el menys tècnic possible, aquest manual està dirigit a totes aquelles persones que necessiten respostes sobre com actuar i procedir i ofereix una visió general del coronavirus i la seva transmissió, així com informació sobre la detecció i el tractament de la malaltia que provoca i indicacions i consells que hem de seguir per a evitar contagiar-nos.

‘En temps de contagi’ (Ed. Salamandra)Paolo Giordano
El italià Paolo Giordano, que va aconseguir una certa notorietat amb La solitud dels nombres primers, ha estat el més precoç a llançar un llibre amb la Covid-19 com a protagonista. Es tracta d'un diari escrit precipitadament durant el llarg confinament que es va viure a Itàlia.

‘La veritat de la pandèmia’ (Ed. Martínez Roca) / Cristina Martín Jiménez
En breu es publicarà aquest llibre que s'apunta a la tendència de posar en dubte les explicacions oficials sobre la pandèmia. L'autora es planteja moltes qüestions: Per què tanta insistència a parar el món, a confinar-nos a casa? Quin era l'origen real del virus? Havia comptat Xina la veritat? Va ser un atac dels Estats Units? Cristina Martín, especialista en l'anàlisi del món geo-politicoeconòmic, conclou que el context de la crisi de la Covid-19 era clar: era una guerra perquè els successos geopolítics no ocorren aïllats, tots estan interconnectats entre si, i, a més, succeeixen en unes circumstàncies concretes i amb uns interessos econòmics i de lobbies de poder molt precisos. Un llibre inquietant per amants de les conspiracions.

‘No tocar’ (Ed. Paidós) / Deborah García Bello
El contrapunt als llibres que veuen conspiracions al voltant del coronavirus arriba de la mà de Deborah Martín, que intenta aportar llum des d'un punt de vista científic per a resoldre els molts dubtes plantejats.

‘El crispavirus’ (Ed. Espasa) / Ernesto Ekaizer
Analista polític i econòmic, Ernesto Ekaizer descriu la reedició d'un cicle de la història política contemporània d'Espanya. Un cicle de política dura. Un cicle de polarització extrema, aquesta vegada sense terrorisme. Ekaizer se centra en el que està succeint en la política espanyola en un context marcat pel coronavirus.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223