Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Dos de cada tres persones que demanen un crèdit creuen que és obligatori contractar l'assegurança amb la banca

Un estudi del Consejo General revela que el 66% de les persones que van contractar un préstec hipotecari o al consum en els últims 10 anys estan convençuts que no hi ha alternativa

Hi ha coses que es resisteixen a canviar. Sis anys després que el Consejo General realitzés un primer estudi sobre el comportament de la banca i els productes asseguradors les coses no han millorat.

Una nova enquesta realitzada el mes de maig passat en tot el país posa de manifest que el 66% de persones que sol·liciten una hipoteca o préstec al consum no són informats pels bancs de la possibilitat de contractar la pòlissa d'assegurança amb qualsevol companyia i tenen la creença d'estar obligats a fer-ho amb l'entitat bancària.

Aquesta és una de les conclusions més cridaneres del nou estudi sobre la contractació d'assegurances vinculades a hipoteques i préstecs realitzat pel Consejo General de Colegios de Mediadores de Seguros, a través del CECAS, i l'empresa de recerca de mercats GAD3.

Les dades obtingudes de l'enquesta posen de manifest que en el 59% dels casos la subscripció de l'assegurança va ser una condició necessària per a obtenir el préstec. Una proporció que creix fins al 74% en el cas dels crèdits hipotecaris.

El 84% dels entrevistats asseguren que el seu banc els va oferir la possibilitat d'adquirir una assegurança vinculada a hipoteca o préstec personal que, finalment, es va traduir en què 74% dels clients contractés una pòlissa comercialitzada per l'entitat.

Javier Barberá, president de l'Escola de Negocis d'Assegurances, CECAS, va explicar en la presentació de l'informe que “sis anys després del nostre primer estudi comprovem que la situació es manté i fins i tot es vinculen nous rams d'assegurances que poc o res té a veure amb el crèdit, com les pòlisses d'automòbil”. Barberá va assegurar que “des de fa temps els mediadors hem detectat pràctiques comercials abusives i il·legals en la venda d'assegurances per part de la banca que van contra la llibertat dels clients i la competència, aprofitant la seva posició dominant”.

Pel que respecta als rams comercialitzats, l'enquesta destaca Vida (72%) seguit de Llar (59%) com els dos principals, si bé, és cridaner el pes creixent d'Autos, que ja se situa en el 20%.

En el cas de les hipoteques, Llar es vincula en un 81% de casos, Vida en 71% i Autos  21%. En els préstecs per al consum, Vida arriba al 61%, Llar, 39% i Autos en 17%.

Un altre aspecte que revela l'estudi és que més del 60% de les persones en cerca d'un crèdit hipotecari o de consum visiten entre 2 i 4 entitats abans decantar-se per una. Per zones geogràfiques bascos i sevillans són els que contrasten més entitats abans de decidir-se. Els bancs preferits a l'hora de contractar préstecs i hipoteques són BBVA (25%), Banc Santander (22%), CaixaBank (18%) i Bankia (11%). El 8% restant va optar per una altra entitat, preferentment caixes rurals.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223