Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Jordi Rivera (DAS): “Hi ha una gran necessitat de suport legal a la gent gran i a les seves famílies” #SetmanaMundial2020

Juan Carlos Alcaide, expert en Silver Economy, va afirmar que atendre a aquesta població “és un repte, una necessitat i gairebé una urgència”

 

La demografia no deixa lloc a dubtes. La nostra societat envelleix gràcies a la combinació d'un descens de la natalitat i, especialment, per l'augment de la longevitat. El resultat és la pujada de l'anomenada Silver Economy, que ahir va ser protagonista de l'espai ‘Diàlegs de futur’ en la setena jornada de la Setmana Mundial Digital. Jordi Rivera, CEO de DAS, i Juan Carlos Alcaide, expert en màrqueting i fidelització, van protagonitzar aquesta conversa a MediarioTV.

Alcaide, que és l'autor ‘Silver Economy. Majors de 65: el nou target’, va explicar la qüestió “està en l'epicentre del debat”. L'expert assenyala que “el 40% dels habitants del país ja tenim més de 50%”. Alcaide considera que el concepte Silver Economy “està de moda”. A més, la pandèmia “ha posat en el centre a la gent gran”.

Rivera va assegurar que DAS està reflexionant sobre aquest fenomen i “ens estem focalitzant en la gent gran i les seves famílies”. Per part seva, Alcaide va aclarir que “focalitzar-se en les famílies és fer-ho en la Silver Economy, perquè totes tenen almenys una persona d'edat avançada”. L'expert va mantenir que atendre aquesta població “és un repte, una necessitat, gairebé una urgència”. Per a Alcaide, “DAS fa el correcte posant el focus en les persones de més edat”.

El CEO de l'asseguradora especialitzada en protecció jurídica va puntualitzar que aquesta tendència continuarà creixent. De fet, Rivera va explicar que “el 20% de la població té més de 65 anys”. Tindrem una vida més llarga i que “impactarà en el nostre sector en molts àmbits”, va afirmar.

Rivera aclareix que “cal distingir diferents grups d'edat dins dels majors de 50 anys”. Així, el CEO identifico a “els actius, que tenen gairebé 80 anys, els dependents i els fràgils”. El directiu va aclarir que “el nostre focus està en tots aquests àmbits, atès el pacient i als seus familiars”.

El consultor de màrqueting, per part seva, va destacar que “el més important és que la gent gran d'avui són molt actives i tecnològicament competents”. Comparant-los amb la resta de la població, els majors acumulen un 12% més de patrimoni i representen el 30% del PIB europeu. “Una xifra que creixerà fins al 35% i el 37%” dins d'una dècada. Alcaide va afirmar que “es crearan 100 milions d'ocupacions focalitzades a atendre les persones de més edat”. Hi ha una enorme oportunitat de mercat, “gairebé una urgència i també una obligació moral”, va concloure.

Jordi Rivera va fer referència a un estudi encarregat per DAS sobre la generació sandvitx, pressionada pels seus fills i els seus pares. “Hem vist necessitats en molts àmbits”, va dir el CEO. En concret, en el suport legal: tramitis, assessorament, realització de testament, últimes voluntats, … “Hi ha una veritable necessitat d'assessorament”, va apuntar.

La importància de l'empatia

D'altra banda, Rivera es va referir a la importància de la tecnologia “que ens facilita els processos administratius i permet que ens focalitzem en l'empatia” a l'hora de relacionar-nos amb els clients de més edat. El CEO de DAS va explicar que “en el nostre servei no hi ha centraleta, les trucades entren directament”. Els protocols de verbalització i conversa amb les persones majors “requereixen de més paciència, d'una major empatia”. Pel que també és molt important la selecció i preparació dels professionals que desenvoluparan aquesta labor.

Alcaide va coincidir amb Rivera en la importància d'aquest punt. “Moltes empreses parlen de Silver Economy, però no adapten els seus processos a les necessitats de les persones majors”. L'expert en fidelització va assegurar que aquests clients “són més fidels que la mitjana i només demanen proximitat i que ens guanyem la seva confiança”. Per a Alcaide “l'empatia és molt important” a l'hora de tractar amb els clients de més edat.

Rivera va destacar també el paper rellevant que “tenen els mediadors en la relació amb els clients” i l'oportunitat d'utilitzar la tecnologia en aquest procés. En aquest sentit, Alcaide va recordar que “a partir dels 73 o 74 anys hi ha una caiguda en l'ús dels dispositius tecnològics per part dels clients”. No obstant això, cada any que passa aquesta xifra avança i a més “per sota d'aquesta edat és freqüent l'ús d'eines com el whatsapp i l'hàbit de consultar la premsa digital per a estar informats”. En opinió del consultor, “el drama de la Covid ha accelerat el procés de digitalització”.

Rivera va recordar que la digitalització està permetent “que ens centrem en el tracte a les persones i fa possible que siguem més pròxims”. Alcaide, a manera de resum, es va referir a aquesta nova realitat assegurant que es tracta de “persones que cuiden de persones ajudant-se de la tecnologia”.

La conversa es pot veure seguint aquest enllaç. Per a això és imprescindible estar registrat en la plataforma MediarioTV.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223