Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Toni Nadal: “És fonamental a la vida tenir la confiança que les coses sortiran bé” #SetmanaMundial2020

La conferència de l'oncle i entrenador de Rafa Nadal durant 27 anys va servir per a recordar-nos a tots la importància de l'actitud, la passió i l'esforç per a aconseguir els reptes

Toni Nadal, oncle i entrenador de Rafa Nadal, un dels millors tenistes de tots els temps, va ser l'encarregat de tancar la Setmana Mundial Digital 2020 en una conferència de clausura en la qual va barrejar la seva experiència en el circuit de tennis professional al costat del seu nebot i la seva visió particular cobri com afrontar els reptes. Un discurs ben armat en el qual Toni Nadal recorre amb freqüència a l'humor en un estil que sembla més anglès que mediterrani.

Durant tota la seva intervenció, Toni Nadal s'esforça per relativitzar les seves qualitats com a entrenador, especialment des del punt de vista tècnic. Així, res més iniciar si intervenció, el tècnic balear recorda que “durant anys vaig ser l'entrenador més barat del circuit professional” i el seu nebot deia que “pel que em costa el meu oncle, que segueixi”. En un altre moment de la conferència, afirma que “mai sabia que tàctica seguir” davant un partit, i també, en el mateix to, diu que “em vaig preocupar més per l'aspecte mental” i apunta al fet que sota la seva direcció “Rafa gairebé no va aprendre a treure”.

Un sentit de l'humor que, sens dubte, va proporcionar un to de proximitat a les paraules d'un dels entrenadors més èxit de la història del tenis. Toni Nadal va reivindicar la passió com el motor que proporciona l'energia necessària per a afrontar els reptes. En aquest sentit, assegura que el repte que es marco amb el seu nebot no va ser el de guanyar un gran torneig sinó el de millorar. L'entrenador va explicar que “Rafa va créixer amb la idea que la millora és sempre necessària i també sempre és possible”.

Un altre aspecte important en el procés de millora és “conèixer les nostres fortaleses i també les nostres febleses”. Toni Nadal va lamentar que el populisme actual fa que “tots ens creguem millor del que en realitat som”. L'entrenador va assegurar que “el meu nebot va créixer pensant que no era sempre prou bo”.

“No vaig seguir mai un mètode establerta i sempre em vaig guiar atenent el meu sentit comú i a la lògica”, va explicar Nadal. El tècnic va lamentar que en el tenis actual es necessiten moltes coses que, en la seva opinió, “ens compliquen i ens fan oblidar-nos del que és essencial”.

En la mateixa línia, Toni Nadal assegura que “és fonamental en la vida tenir confiança que les coses sortiran bé”. L'entrenador, que va recordar diferents moments de la carrera de Nadal i de partits importants contra Federer, va afirmar que una altra de les claus del seu èxit i del seu nebot és que “sempre vaig tenir una gran confiança en Rafa, però mai vaig ser un tipus confiat”.

La conferència completa està disponible per temps limitat a MediarioTV.

 Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223