Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Vicente Cancio (Zurich): “El que estem vivint durant la pandèmia serà un gran accelerador del canvi” #SetmanaMundial2020

El CEO de Zurich va destacar que “ha estat un temps heroic per a molts mediadors, que han mostrat coratge, valentia i professionalitat”

La pandèmia ha accelerat el desenvolupament de la transformació digital. Aquest va ser l'eix de l'últim dels ‘Diàlegs de futur’ la Setmana Mundial Digital que es va estrenar divendres passat. Vicente Cancio, CEO de Zurich, i Aleix Valls, matemàtic i enginyer, van protagonitzar aquesta conversa en MediarioTV, en la qual van analitzar l'impacte de la digitalització en les empreses i, més concretament, en el sector assegurador.

El diàleg entre Cancio i Valls va ser un exemple dels nous temps, ja que tots dos van mantenir una conversa a través de videoconferència i estant separats per 400 km. El CEO de Zurich es va referir a la pandèmia i als temps “que no tenen precedents” que estem vivint i que deixarà efectes “que perduraran”. Cancio va assegurar que “sabem que acabarà”, però també que “serà un accelerador del canvi”.

Aleix Valls va confirmar que “la Covid ha accelerat l'ús de la tecnologia digital”. L'expert va explicar que “ens hem vist forçats a assumir canvis, que teníem apuntats com una cosa potencial, de futur”. Per al matemàtic “van a canvia coses per sempre com, per exemple, la manera de dirigir equips en remot”.

Vicente Cancio va preguntar al seu interlocutor sobre quin és la major oportunitat què ofereix la digitalització en aquests moments. En la seva resposta, Valls va afirmar que “una de les coses que ha fet el digital en aquests mesos és arribar moltes vegades al client o al consumidor”. L'expert en transformació digital va explicar que “avui qualsevol pot arribar al consumidor amb inversions relativament baixes”. En aquest sentit, es va referir al fet que el veritable objectiu és aconseguir un model de “companyia plataformitzada, que pot endollar i desendollar propostes en funció del que el client demanda”. Per a Valls aquest “és l'objectiu últim en el pla de digitalització”.

Cancio va elogiar la col·laboració entre Zurich i la mediació durant aquesta pandèmia. “Si combinem forces companyia i mediadors, utilitzant de manera intel·ligent les dades dels nostres clients, podem arribar més lluny”. El CEO de Zurich va reflexionar sobre la capacitat de la tecnologia de trencar barreres a l'hora de comunicar. Per a Cancio, ara en les empreses s'està comunicant de “forma més oberta, menys jeràrquica”.

Valls va coincidir amb el punt de vista del màxim responsable de Zurich. “Una cosa és treballar en remot per a salvar la distància física, però el més interessant és si volem ser una companyia ràpida, de tempo ràpid, de reacció ràpida”. L'expert va explicar que “hem de reaccionar ràpid a les tendències i oportunitats”. En aquest sentit, “no pot ser que els organigrames de les companyies alenteixin la comunicació”.


Com serà la volta a l'oficina?

El CEO de Zurich va manifestar la seva opinió que “aquesta forma de treball (no presencial), quan finalitzi la pandèmia, es combinarà amb la volta a l'oficina, però crec que seran diferents”. Cancio va assegurar que en aquests mesos “hem gestionat el talent de forma més flexible i a mirar i comprendre millor el talent intern”. En aquest punt, per al Conseller Delegat la manera en la qual es gestionarà la captació de talent “pot canviar la forma que ens organitzem”.

Aleix Valls va afirmar que “treballar amb distància física és més senzill del que podíem pensar”. Això fa que “els límits geogràfics per a buscar talent siguin més amplis”. En opinió de Valls, el rellevant és “com gestionem la part més jove de la carrera professional”. L'expert explica que les empreses han de poder aportar als joves els aspectes vinculats a les relacions socials que els seran molt útils quan arribin a càrrecs directius. Per a Valls “els negocis els fan persones i la confiança entre aquestes persones és el que construeix grans compromisos”.

Vicente Cancio va dedicar un esment especial al paper dels mediadors durant els últims mesos. Per al CEO de Zurich “la mediació s'ha adaptat de manera admirable al teletreball”. Cancio va assegurar que “ha estat un temps heroic per a molts mediadors, que han demostrat coratge, valentia i professionalitat”. En opinió del Conseller Delegat, d'aquesta situació “sortirem més fortes i preparats per a continuar protegint a la societat”.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223