Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Impagament de salaris i indemnitzacions per fi de contracte

Alicia Cobo, advocada d'ARAG, ens aclareix conceptes sobre alguns drets dels treballadors en moment especialment delicats de la relació amb la seva empresa

És obligació de l'empresari pagar als seus treballadors, no obstant això, no sempre és així. Hi ha ocasions en què les empreses es retarden reiteradament en el pagament de les nòmines o, fins i tot, no les paguen. En aquests casos, poden els empleats sol·licitar la fi dels seus contractes? Tenen dret a rebre una indemnització? En què pot intervenir FOGASA? Respon a aquestes preguntes, l'advocada d'ARAG, Alicia Cobo.

Drets i obligacions del treballador en cas d'impagament
Segons la Llei, la falta de pagament o els retards continuats en el cobrament del salari són motius suficients perquè el treballador pugui demanar la fi del seu contracte amb tot el que això comporta. Per exemple, l'impagament puntual durant 10 mesos, juntament amb l'impagament ininterromput durant 3 mesos, atorga a un treballador el dret a sol·licitar el seu acomiadament de manera judicial, per ser un incompliment greu de les obligacions de l'empresari. Sent així, el treballador tindrà dret a la indemnització per acomiadament improcedent. A aquesta indemnització se li sumarà la reclamació dels salaris deguts en el cas que existeixin.


El problema ve a demostrar quan és prou greu per a instar aquesta via. La doctrina admet l'impagament de tres mesos reiterats, però no és la norma i cal analitzar cada cas. El jutge valorarà el perjudici de l'impagament, però la determinació de la gravetat depèn de cada situació.


El treballador, per part seva, no pot abandonar el seu lloc de treball. No obstant això, a vegades algun tribunal ha admès aquest abandó, justificant un menyscapte de la dignitat del treballador o al·legant haver trobat un altre lloc de treball en el qual sí que hi ha la seguretat del cobrament del salari.


En quines ocasions intervé el Fons de Garantia Salarial?


Hem de deixar clar que perquè el FOGASA faci front al pagament de salaris o indemnitzacions, l'impagament s'ha de produir en algun dels següents contextos:


- Empresa declarada insolvent. Quan l'empresa no fa front al pagament dels seus deutes, el treballador ha de reclamar-les judicialment. Si seguís sense pagar, hauria de sol·licitar-se l'embargament dels béns. Si no hi hagués res, és quan es declara la insolvència i el treballador pot acudir al FOGASA per al pagament les seves quantitats degudes.
- Empresa declarada en concurs de creditors. És necessari obrir el concurs de creditors i que l'administrador concursal realitzi el certificat de deute.

Quines quantitats paga FOGASA?

El Govern fixa anualment les quantitats que abona en cada cas. Les fixades per a l'any 2020 són:
- Salari mínim interprofessional diari per a 2020 (SMI): 31,66 euros
Doble del SMI diari, amb prorrateig d'extres: 73,70 euros
- Límit Salaris: 8.844,00 euros
- Límit Indemnitzacions: 26.900,50 euros

I quines quantitats queden excloses per part de FOGASA?

Les indemnitzacions reconegudes en conciliació administrativa (excepte les derivades de l'expedient de regulació d'ocupació). Tampoc abona plusos distancia, transport, vestuari, eines, dietes, complements d'incapacitat temporal i qualsevol altre de naturalesa indemnitzatòria.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223