Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Què aporta l'assegurança de decessos?

Aquest és una assegurança clàssica, molt ben valorat i que no deixa d'ampliar les seves cobertures

Siguem sincers aquest és una assegurança de la que a ningú li agrada parlar. Tot i això, es tracta d'un producte molt ben valorat i que ens ofereix una cobertura davant un risc inevitable. A més, és una pòlissa que està present en la majoria de les famílies. Les estadístiques assenyalen que gairebé un 50% de la població és titular d'una assegurança de decessos.

Aquest és una assegurança clàssica, una tradició a moltes famílies. Però no es tracta, en cap cas, d'un producte reservat als més grans. Tornant als números el 35% dels ciutadans que tenen contractada una pòlissa de decessos tenen menys de 40 anys.

Per què hem de contractar una assegurança de decessos? L'experiència de les famílies ens proporciona una pista per a respondre a aquesta pregunta. Aquest servei assegurador entra en acció en un moment molt delicat, en el qual les persones més properes del difunt es troben en una situació emocionalment molt delicada. Cal prendre decisions, realitzar gestions i, per dir-ho clar, s'agraeix disposar de professionals que ens ajuden a proporcionar un bon comiat.

No obstant això, l'assegurança de decessos ha sabut evolucionar i incorporar noves cobertures que, sens dubte, estan contribuint a elevar la consideració sobre aquest producte assegurador. Consulta al teu mediador de confiança. Sabrà assessorar-te entre les múltiples oportunitats que ofereix el mercat.

Aquestes són algunes de les garanties que han incorporat les assegurances de decessos:

1) Assessoria testamentària. A més de gestionar la partida de defunció i altres documents imprescindibles per a activar les gestions de l'herència, alguns productes incorporen altres serveis relacionats amb aquest tràmit administratiu. En algunes pòlisses s'inclou el testament en línia.

2) Atenció psicològica. La pèrdua d'un familiar o amic té un gran impacte emocional. Moltes pòlisses inclouen l'atenció psicològica per les persones més properes.

3) Esborrat de la identitat digital. Aquest servei és un dels últims que s'han incorporat i resol un problema creixent: esborrar els perfils en les xarxes socials de les persones mortes.

4) Altres garanties. Algunes companyies incorporen altres garanties que poc tenen a veure, a priori, amb l'assegurança de decessos. Per exemple, pòlisses d'accidents, assistència dental, descomptes en servei mèdics o assistència en viatges.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223