Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Les assegurances de salut per a majors de 50 anys, en alça

L'envelliment de la població i la major conscienciació sobre la salut estimula l'existència de més oferta i demanda de pòlisses específiques per a sèniors


Salut continua creixent. La pandèmia ha incrementat les expectatives d'una assegurança que ja estava a l'alça. En aquest cas, ens fixem en el col·lectiu de majors de 50 anys per a què cada vegada hi ha més productes asseguradors disponibles i també una major demanda. Adeslas, Aegon, Asisa, Axa, Caser, Clínicum, DKV, Mapfre i Sanitas, són algunes de les companyies que inclouen pòlisses de salut específiques per a sèniors.

Diversos estudis destaquen que les assegurances de salut per a sèniors experimentaran un fort creixement entre 2021 i 2030 en pràcticament tots els mercats mundials. Les raons d'aquest canvi són diverses i estan estretament relacionades.

L'augment de la longevitat és un factor rellevant. La generació del Baby boom supera ja els 50 i són un segment de mercat amb recursos econòmics. La perspectiva de preservar la salut s'ha aguditzat amb l'experiència viscuda per la pandèmia. Disposar de la millor atenció i àmplies cobertures dispara l'interès per disposar dels serveis de la sanitat privada entre persones que mai han tingut una pòlissa o que van deixar de tenir-la.

Com són les assegurances de salut per a sèniors? D'entrada, pot semblar un contrasentit, ja que l'edat és sempre un element que encareix una assegurança de salut i, en alguns casos, a partir dels 65 anys, implica un increment important de la prima i la desaparició d'algunes cobertures.

Un aspecte que cal tenir molt en compte és que les necessitats dels sèniors van canviant a mesura que es van complint anys. No és els mateix, en línies generals, tenir 60 que 75 anys i moltes companyies s'adapten a aquests canvis amb cobertures diferenciades a mesura que el client va envellint.

No obstant això, les assegurances de salut per a sèniors, amb una presència creixent en el mercat, estan pensats per a adaptar-se a les necessitats de la població de més edat. De fet, molts dels productes disponibles només poden contractar-se a partir d'una determinada edat. A vegades, cal tenir més de 50 anys, en altres casos el mínim són els 55, o els 60 o fins i tot haver complert els 65. Per contra, en algunes assegurances de salut no específics per a sèniors, no s'accepten a nous assegurats de més de 65 anys.

L'ampliació de l'oferta existent en aquesta mena d'assegurances de salut fa que les cobertures i les modalitats de contractació siguin molt diverses. S'adapten als interessos i les possibilitats de cada client. En el mercat trobarem productes amb copagament per a tots o per a una part dels serveis i altres amb tot inclòs. També les cobertures varien. Alguns productes no contemplen l'hospitalització, però són una minoria.

De fet, molts de les assegurances de salut per a sèniors incorporen algunes cobertures que adquireixen més importància a mida que complim anys. Tots aquests productes inclouen especialistes en geriatria i també és habitual incorporar serveis assistencials i, en alguns casos, serveis que estimulen la socialització.

La tecnologia és un factor que està afavorint la llista de serveis que ofereixen les assegurances de salut per al segment veterà de la població. La possibilitat de realitzar  videoconsultes i de monitoritzar el seguiment d'alguns pacients són elements que tenen una acceptació cada vegada major entre els assegurats de més edat. Novament, en aquest cas, l'any llarg de pandèmia ha permès al conjunt de la població conèixer i apreciar les possibilitats que ofereix la digitalització.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223