Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Quins són els valors de la mediació d'assegurances? #SetmanaMundial2021

Els col·legiats triaran a través d'una enquesta quins valors representen a agents i corredors


Els valors cotitzen a l'alça. Sense ells és gairebé impossible desenvolupar-se professionalment i gràcies a ells som capaços de generar una identitat. A través dels valors podem definir una empresa i també una activitat professional. Per això, la Setmana Mundial 2021 vol reflexionar sobre els valors dels agents i corredors. El primer pas és triar quins són aquest valors de la mediació.

Per a triar-los, el Col·legi convoca a tots els seus col·legiats a participar en una enquesta en la qual han d'assignar, segons el seu criteri, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 i 1 punt entre 10 possibles valors que identifiquem més a baix. A més, cada participant en el procés d'elecció pot incorporar un altre valor que no apareix entre els proposats, que són el següents:

Honestedat
Per a poder oferir consell a persones, empreses i institucions sobre aspectes fonamentals que afecten el seu present i al seu futur és imprescindible procedir amb absoluta honestedat.

Transparència
No tenim res a amagar. La labor del mediador es fonamenta en la transparència, a oferir tant al client com a la companyia la informació pertinent.

Professionalitat
L'exercici de qualsevol professional demana responsabilitat i autoexigència per oferir sempre el millor servei, el millor consell. Els mediadors gestionem aspectes molt rellevants dels nostres clients i la responsabilitat i la formació són essencials.

Proximitat
El client i la companyia han de sentir que el mediador és una figura pròxima i compromesa amb la seva tasca. En els bons i en els mals moments, els mediadors són sempre pròxims.

Empatia
La capacitat de posar-se en la pell dels altres és gairebé inevitable per a un mediador. Forma part del procés relació amb el client i és de gran ajuda per a entendre les seves necessitats.

Compromís
La sensibilitat i importància de la labor d'un professional de la mediació demanda una actitud compromesa tant amb el client com amb l'asseguradora i, sobretot, amb els acords per totes dues parts en el contracte d'assegurança.

Esperit de millora
El desig d'evolucionar, de progresses, de ser millors professionals cada dia requereix d'esforç i també es correspon amb una actitud inquieta. Si aquesta capacitat de millora correm el risc de caure en la decadència.

Adaptabilitat
Vivim en un sector dinàmic i en un món marcat pel canvi. Transformacions que ens treuen de la nostra zona de confort i ens posen a prova. No sobreviu el més fort, sobreviu el que millor s'adapta.

Confiabilitat
La confiança és determinant per a guanyar-nos la confiança dels altres. És la suma de moltes coses. D'una banda, d'una conducta i una manera de relacionar-nos amb els altres; per una altra, dels coneixements i la capacitat de mostrar la nostra condició d'experts.

Lleialtat
El mediador ha de ser lleial al seu compromís amb els seus clients, però també ha de fer gala d'aquesta lleialtat en la seva relació amb les companyies asseguradores. L'assegurança es construeix gràcies a una cadena de lleialtats basada en els compromisos adquirits.

 

Les opcions que obtinguin millor puntuació formaran part de la llista definitiva de valors que tindran un protagonisme especial en la gala de la Setmana Mundial 2021, que se celebrarà en el Teatre Nacional de Catalunya el pròxim 19 de octubre i que també es podrà seguir a través de Mediario TV.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223