Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Raúl Pérez (ARAG): "El turista ara busca molta més seguretat a l'hora de viatjar"

El responsable d'Assistència en Viatge d'ARAG valora com està desenvolupant-se la campanya d'estiu

Raúl Pérez, responsable d'assistència en viatge d'ARAG, Raúl Pérez, ens explica com s'està comportant l'assegurança de viatges aquest estiu i quines són les principals preocupacions dels clients.

- Com estan sent els viatges aquest estiu 2021?
- Millor que l'any passat, sens dubte. La vacunació ha ajudat que es reactivin els viatges, sobretot pel que fa a viatges nacionals. Esperem que amb el passaport Covid els viatges dins de la Unió Europea comencin a remuntar. Està sent molt positiu veure l'ànim del turista per viatjar, així que les expectatives són bones i esperem que l'any que ve tornem a la normalitat prepandèmia.

- Hi ha més sensibilitat pel que fa a les assegurances de viatge arran de la pandèmia?
- El turista ara busca molta més seguretat a l'hora de viatjar, ja que té més present els possibles riscos. Preparar tot amb antelació fa que aquests es minimitzin, però per desgràcia no podem controlar-ho tot. Els viatgers són més conscients d'això arran de la pandèmia i, encara que alguns en el passat no haguessin contractat una assegurança de viatge, ara se'ls fa impensable desplaçar-se sense contractar un. Les assegurances existeixen precisament perquè, si hi ha un problema, hi hagi una solució ja prevista que permeti el viatger estar atès amb una solució eficaç.

- Quines cobertures de les assegurances d'ARAG cobreixen específicament la Covid-19?
- Des de l'inici de la pandèmia, en ARAG ja teníem assegurada la Covid-19 en totes les cobertures assistencials dels nostres productes. Des de llavors, hem avançat en cobrir nous riscos relacionats amb la pandèmia, major adaptació del que ja existeix i millores en els processos per al client.

Ara mateix tenim un paquet de cobertures Covid que inclou, entre altres, la convalescència en hotel per quarantena, fins i tot sense haver contret la malaltia; el retorn anticipat per avís de tancament de fronteres o declaració d'estat d'emergència al país d'origen o de destinació; la pèrdua de serveis contractats i no gaudits a conseqüència de la pandèmia; i la inclusió de la prova PCR en cas que algun dels acompanyants de l'assegurat doni positiu en destinació. També hem afegit els efectes de secundaris de la vacuna i la quarantena per causa de Covid-19 als motius per a abonar les despeses d'anul·lació de viatge.

A més, hem millorat alguns serveis com la tele o vídeo consulta mèdica per a casos menors o el servei d'informació amb aclariment de dubtes sobre l'estat de les fronteres i la lliure circulació.

- Seguiran existint aquest tipus de cobertures després de la pandèmia?
- A mig termini tot estarà molt influït per la Covid-19. És el que ara mateix més preocupa el viatger i s'anirà diluint segons vagin desapareixent els efectes de la pandèmia. Malgrat això, les cobertures en si han vingut per quedar-se, en previsió que torni a produir-se una cosa semblant més endavant o per viatjar a destins en els quals la vacunació, per desgràcia, està més endarrerida. L'important és que quedi la consciència de viatjar sempre assegurat perquè els riscos en un viatge segueixen sent molts i seguim molt exposats a múltiples incidències.

- A través de quins canals es comercialitza aquesta assegurança?
- Principalment a través dels nostres mediadors, els experts que ens fan arribar a el client final. Els proporcionem tot tipus d'eines per a la seva millor comercialització, com ara la Landing Page d'Assegurances de Viatge, que els permet posicionar el producte a la seva web perquè el procés de compra sigui 100% en línia amb el seu client.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223