Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Carlos Nadal (IRIS GLOBAL): "Anem a doblar la nostra aposta per la mediació professional"

El responsable del negoci assegurador afirma que "volem construir relacions llargues de col·laboració i suport"


Una nova marca, IRIS GLOBAL, ha aparegut al mercat assegurador espanyol fa setmanes. Per conèixer els seus plans i el paper que tindrà els mediadors en la distribució dels seus productes, hem parlat amb Carlos Nadal, director del negoci assegurador de la nova companyia.

- Ens pot explicar què és IRIS GLOBAL? Com afecta les estructura i negocis d'INTERNATIONAL SOS?

- IRIS GLOBAL és una marca que pertany a el Grup Santalucía. Aquesta marca aglutina l'experiència i saber fer de dues empreses, l'asseguradora - IRIS GLOBAL SOLUCIONS DE PROTECCIÓ - i l'empresa de serveis - IRIS GLOBAL SOLUCIONS D'ASSISTÈNCIA. L'asseguradora és la que anteriorment es denominava SOS ASSEGURANCES I REASEGUROS, i la d'assistència, és la que anteriorment es denominava SOS ASSISTANCE. Totes dues mantenen el mateix CIF i la seva denominació social.

Per tant, a efectes pràctics, no afecta ni a l'estructura ni a el concepte de negoci de l'asseguradora. Se segueix prestant el mateix nivell de servei, amb els mateixos equips i gamma de productes. Amb aquesta nova marca el nostre objectiu és liderar l'àmbit de l'assistència, tant des del punt de vista assegurador com dels serveis.

 

- Quins canvis notaran els mediadors en aquesta nova etapa?

- Òbviament, es mantenen tots els nostres compromisos amb els mediadors que col·laboren amb nosaltres. En aquesta nova etapa anem a augmentar el nostre portfoli d'assegurances i incorporarem diversos serveis als mateixos, fruit de la feina conjunta en IRIS GLOBAL.

L'aposta per la mediació professional, que va començar fa ja alguns anys l'anem a doblar en aquesta nova fase de desenvolupament de negoci. Treballarem per estar més a prop dels mediadors i adaptar-nos a les seves necessitats. Volem construir relacions llargues de col·laboració i suport.

 

- ¿I el client?

- El client final o usuari d'una pòlissa de les nostres assegurances, rebrà el mateix servei, atenció i detall, com el que ha rebut fins ara. Estem treballant per poder aportar més valor als nostres productes a través de noves garanties, serveis o altres elements que demanin els nostres clients. Pel que per al client final es manté el mateix nivell de qualitat en la gestió integral.

Per als mediadors que col·laboren amb nosaltres, com s'indicava anteriorment, treballem per millorar els nostres productes i adaptar-nos a les noves necessitats. També per disposar de les eines més avançades per donar suport al negoci del mediador.

 

- Quin és el focus de l'activitat d'IRIS GLOBAL?

- La nostra especialització és l'assistència. L'assistència en els viatges, la defensa jurídica, l'assistència en actuacions, en salut i benestar, l'assistència a la llar, en decessos i també la gestió de contact centers. Aquest és el focus de la nova marca IRIS GLOBAL.

Aquest focus de la marca el posarem en marxa amb diferents tipus de clients, des de mediadors, empreses asseguradores, un altre tipus d'empreses que no siguin asseguradores, així com amb el client final, etcètera.

En l'àmbit assegurador, seguirem innovant en productes i serveis lligats a l'assistència en viatge i la defensa jurídica per adaptar els nostres productes a les noves necessitats i hàbits que tenen els nostres clients.

 

- Quina posició ocupa IRIS GLOBAL en el rànquing de companyies de defensa jurídica en el mercat espanyol?

- La nostra companyia gestiona un important nombre d'expedients i consultes jurídiques telefòniques amb els nostres partners asseguradors. Comercialitzem assegurances de defensa jurídica per a particulars, famílies, arrendadors, pimes i autònoms a través de la mediació. Aquesta línia de negoci serà una de les que posarem més interès a desenvolupar. Al mercat espanyol segueix havent-hi una clara oportunitat de negoci, tant en el vessant asseguradora com de serveis, en aquest àmbit de l'assistència legal. Cal desenvolupar aquesta part del mercat perquè el client cada vegada reconegui a l'assegurança de defensa jurídica com un element clau a mig termini i no només en moments puntuals que pugui tenir un problema jurídic.

 

- Com va a distribuir els seus productes IRIS GLOBAL? Quin serà el pes de la mediació?

- Com fins ara, els nostres productes, garanties i serveis els comercialitzem a través de diverses asseguradores, ja sigui a través de reassegurança (assistència en viatge i defensa jurídica) o mitjançant contractes de serveis amb empreses de el sector assegurador o d'altres sectors ( assistència llar, contact center i decessos). I a través d'aquest canal tenim un important nivell de facturació.

D'altra banda, col·laborem amb més de 300 mediadors d'assegurances distribuïts en tot el territori nacional, amb el suport de diverses direccions comercials territorials pròpies. Aquest és el canal estratègic pel qual apostem, com ja hi comentat, de manera decidida.

 

- Quins objectius s'ha fixat IRIS GLOBAL per al curt i el medi termini?

- Treballem per ser la marca espanyola número 1 de solucions globals d'assistència. Estem vivint un moment ple de canvis, que han influït profundament en la nostra forma de comunicar-nos, i també en la nostra forma de vida, i que ens mantenen en contínua transformació.

Les necessitats de tots han canviat, i cal que des del sector assegurador i, especialment a través de les empreses d'assistència que donem servei als clients finals, ens adaptem a aquestes necessitats. El servei i l'atenció a client s'han convertit en peces clau en el sector assegurador. Amb aquesta orientació a client i a el servei es va crear la marca IRIS GLOBAL.

 

- Com companyia amb una forta especialització en l'assegurança de viatges ens agradaria conèixer com s'està comportant el mercat en aquest estiu tan estrany des del punt de vista de l'estudiant universitari? Què impacte està tenint la cinquena onada en el ritme de contractació?

- Nosaltres hem notat una reactivació en l'últim mes, que la podríem situar en un entorn de l'20% en assegurances de viatge d'oci internacionals. El passaport COVID genera una certa seguretat per viatjar i per tant repercutirà en l'assegurança de viatge. Ara bé, si la dimensió d'aquesta cinquena onada perdura molt en el temps i / o és curta però encara molt més important, em temo que tindrem un estiu pitjor del que esperàvem fa poques setmanes. Diverses comunitats autònomes estan sent vetades per alguns països de la UE a causa d'aquesta cinquena onada.

Bé és cert que les persones han adquirit més consciència de la necessitat de viatjar amb una assegurança, per tant, encara que viatgin menys persones un% superior viatjarà amb una assegurança.

Pel que fa a business travel, haurem d'esperar si aquesta cinquena onada fa retrocedir o no l'eliminació de restriccions. Si no retrocedeix, setembre podria ser un bon moment per tornar a fer viatges de treball. Si no, segurament, haurem d'esperar a inicis de 2021 quan la vacunació haurà arribat a més població. Per tant, estem molt millor que fa un any, però encara hi ha incertesa important que ataquen la línia de flotació de l'assegurança de viatge.

 

- Han canviat les assegurances de viatge amb el Covid?

- Sens dubte. S'han inclòs diferents garanties Covid-19 relacionades amb les despeses mèdiques, despeses d'anul·lació, prolongació d'estada per estat d'alarma, prolongació de la vigència de l'assegurança per quarentena o estat d'alarma, telèfons d'informació específics de l'Covid-19 i de la regulació al país de destinació etc...

Pel que fa a el servei, s'ha complicat enormement la gestió dels sinistres a l'estranger, a causa de la pressió sanitària que existeix en tots els països i per tant la saturació als hospitals. D'altra banda, hi ha molts menys vols regulars i per tant casos que es podrien repatriar els has de seguir tractant al país de destinació. Els avions sanitaris han augmentat la seva oferta, però també hi ha molta demanda d'aquests aparells. Per tant, tots aquests factors suposen un major despesa sanitària i una major dificultat de gestió. També la forma de tractar els casos ha canviat: cal explicar tots aquests problemes als pacients, que entenguin perquè tot és més lent i, sobretot, acompanyar-los durant tot el període, comunicant-se molt amb ells. Això és molt important, que sàpiguen que la companyia està amb ells en aquests moments complicats.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223