Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

5 claus per millorar l'experiència dels teus clients i vendre més

Un aspecte rellevant és identificar altres possibles oportunitats de contacte que fins ara no hem activat i que poden aportar valor

L'experiència de client és fonamental per millorar la capacitat de fidelització de la nostra empresa i, en definitiva, per vendre més. En aquest contingut et proporcionem 5 claus que t'ajudaran a millorar la teva proposta.

En definitiva, per proporcionar als nostres clients una bona experiència que contribueixi a millorar la imatge que tenen de la nostra empresa i dels serveis que els oferim, hem de definir quines són les situacions i els escenaris en els quals ens relacionem. Un altre aspecte rellevant és intentar identificar altres possibles oportunitats de contacte que fins ara no hem activat i que poden aportar valor al client d'assegurances. Un cop definits, podrem concentrar-nos en treballar-los de la manera que resultin més útils, atractius i satisfactoris per als nostres clients. Aquestes són les principals línies d'actuació:

1) Personalització. És, tradicionalment, un dels punts forts que pot aportar la mediació enfront d'altres canals de distribució. No sempre és fàcil poder oferir personalització quan comptem amb una base de clients molt nombrosa. Afortunadament, també disposem de la tecnologia per ajudar-nos en aquest procés al permetre'ns personalitzar de manera automatitzada les nostres comunicacions i també disposar d'una traçabilitat absoluta de les seves dades en un sol clic.

2) Tracte humà. La tecnologia és un pilar de qualsevol negoci i les empreses de mediació no són una excepció. Però és important que deixem donem protagonisme a la interacció entre humans. Per exemple, que sigui una persona la que atengui per telèfon les trucades dels clients és un valor que, cada vegada, és més important.

3) Resposta permanent. Malgrat que s'ha comentat en el punt anterior, és cert que el client vol ser atès en qualsevol moment i per diferents canals. Aquesta situació dificulta, per no dir que fa impossible, que sempre pugui ser una persona la que respondrà. Especialment, quan la comunicació es produeix a hores intempestives o festius. De nou en aquests casos la tecnologia, a través de chatbots, missatges automatitzats o d'altres solucions que ens pot ser d'ajuda. Però hem de pensar totes les alternatives que tenim al nostre abast, fins i tot a través dels serveis que ofereixen les companyies, per traslladar al nostre client l'acompanyament permanent que tant aprecia.

4) Mitjans digitals. En ocasions el client només busca informació i no tant traslladar-nos una pregunta o una consulta. Hem d'oferir una web cada vegada més elaborada i completa que li proporcioni solucions a preguntes habituals, li ofereixi informació i, fins i tot, li permeti consultar de manera segura els productes que té contractats. Aquesta mateixa opció ha d'estar disponible també a través del mòbil.

5) Mesurar i aprendre. La informació és poder. Tota la interacció que tenim amb els nostres clients es converteix en dades i no podem simplement emmagatzemar-los. Hem de treure partit d'aquestes dades, potser amb l'ajuda de professionals i també d'eines tecnològiques, per millorar cada dia l'experiència de client.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223