Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Com organitzar-nos per ser més productius en el dia a dia

Les últimes investigacions en organització laboral en despatxos i oficines analitzen quines són les dinàmiques de treball més efectives

Els que més temps passen sense moure de la cadira no són els empleats més productius segons un estudi realitzat pel Grup Draugiem. Utilitzant un programa informàtic per analitzar els hàbits de treball dels seus treballadors van descobrir que aquells que tenien un rendiment més alt eren els que es prenien petits descansos repartits al llarg de la jornada.

Aquestes interrupcions els permetien dedicar atenció plena a la tasca que assumien a continuació dedicant menys temps que altres companys que sí es mantenien més hores davant de l'ordinador. La conclusió final revela com òptima la següent pauta: 52 minuts de temps de treball, seguit d'un descans d'uns 10 minuts.

El que sí ha de passar perquè aquest rendiment sigui efectiu és no interrompre constantment l'acompliment revisant el correu, el mòbil o les xarxes socials.

 

Millorar l'agilitat mental

Els descansos entre tasques permeten millorar l'agilitat mental i, amb ella, ampliar la productivitat a més de mantenir una dinàmica més amena a la feina.

La pauta que es recomana és:

1.- Dividir la jornada en períodes d'una hora més un breu descans.

2.- Desconnectar de la feina en aquests descansos i evitar la fatiga visual per romandre davant de la pantalla de l'ordinador. Fer una passejada pel passadís és una opció més efectiva a més de convertir la pausa en pausa activa.

3.- Evitar distraccions quan s'està en plena hora de treball.

4.- No esperar a sentir fatiga mental o física abans de prendre la pausa. Això alenteix el temps de recuperació que afavoreix aquest moment de descans.

5.- Fer durant les primeres hores de la jornada les tasques que requereixin més concentració i dedicació. És quan ens sentim més frescos i amb més energia.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223