Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Esperar l'èxit és la millor estratègia per ser més productius i evitar procrastinar

Els especialistes han identificat fins a cinc perfils de procrastinació

Ajornar el treball no urgent o el que requereix de major esforç, dedicació i concentració és una de les definicions que rep la 'procrastinació'. Els departaments d'investigació en psicologia de diverses universitats -com la Universitat de Carleton del Canadà o la Universitat de Chicago s'han ocupat de conèixer els comportaments que porten a diferir tasques. La impulsivitat, la baixa autodisciplina i certa incapacitat per regular els estats d'ànim poden influir.

Tipus de procrastinadors

El psicòleg Neil Fiore, especialista en l'estudi de la productivitat dels equips de treball, identifica cinc tipus de procrastinació: el perfeccionisme, la síndrome de l'impostor, la desmotivació, sentir-se aclaparat o sobrepassat i pensar que s'obtenen millors resultats sota pressió.

1.- Perfeccionista: s'inverteix massa temps a les tasques o es demoren per evitar errors o realitzar diverses correccions.

2.- Síndrome de l'impostor: afecta senten por de no obtenir bons resultats.

3.- La desmotivació: inclou als que no senten inspiració per la tasca que els ocupa, l'ambient de treball, la funció que exerceixen, etcètera.

4.- Estar aclaparat, l'estrès, la càrrega mental i en general sentir sobrepassat pot suposar que s'ajorna el treball per no ser capaços de definir prioritats i no saber per on començar ".

5.- El treball sota pressió o deixar la feina per a l'últim moment perquè així s'obtenen millors resultats sol portar a diferir tasques.

 

Millorar la concentració i pensar en l'èxit

Les conclusions dels experts davant de la procrastinació han portat a definir una sèrie de pautes com:

- Evitar fer diverses coses alhora. D'aquesta manera es redueix l'esgotament i també l'estrès.

- Dividir les tasques àmplies i difícils d'executar en diverses més senzilles i amb terminis definits.

- Realitzar descansos regulars -amb una durada concreta- durant l'acompliment de les tasques per facilitar la concentració.

- Ser conscients de la importància de la tasca en si i per què precisa ser realitzada a temps.

- Tenir una rutina.

- Esperar l'èxit. Autoplantejament que podem fer el que ens proposem és el millor dels plantejaments a nivell psicològic. És la motivació que més reforça les ganes de realitzar el que tinguem davant nostre.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223