Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Banc Sabadell condemnat per pràctiques abusives en la venda d'assegurances

L'entitat va obligar el client a contractar pòlisses que beneficiaven injustificadament a la pròpia entitat i a les seves societats

El Jutjat de Primera Instància núm. 12 de Saragossa ha obligat Banc Sabadell a anul·lar, per pràctiques abusives, una assegurança de vida i una assegurança de protecció de pagaments vinculats a la contractació d'un préstec hipotecari, per la compra d'un habitatge.

La sentència considera que l'entitat va obligar el client a contractar una assegurança de vida i una assegurança de protecció de pagaments amb companyies que pertanyen al seu mateix grup, cobrant-li en tots dos casos, la prima de forma anticipada. En el cas de l'assegurança de vida, la sentència remarca que aquest fet, beneficia clarament a l'entitat bancària i al seu grup empresarial, en obtenir interessos sobre la prima, així com garantir-se una durada de les assegurances per 20 anys, impossibilitant el desistiment de l'assegurat. Això permet albirar que la vinculació contractual del préstec hipotecari és clarament abusiva i, per tant, nul·la.

A més, es remarca que l'entitat va incomplir l'article 12.4 de la Directiva Europea, en tant que el Banc Sabadell no facilita, sinó tot el contrari, la subscripció d'unes pòlisses d'assegurances d'un proveïdor diferent del seu proveïdor favorit redundant en el perjudici del client, arribant a la conclusió que, si el prestatari volia beneficiar-se de les bonificacions, existia l'obligació de contractar les assegurances a través de Banc Sabadell.

La sentència condemna a l'entitat a retornar la prima abonada més els interessos del contracte d'assegurança de Vida i de l'assegurança de Protecció de Pagaments, així com, imposa al Banc el pagament total de les costes. Segons Javier Barberá, president del Consell General de Mediadors, “és lamentable que s'hagi d'anar als jutjats per un tema recurrent des de fa molts anys, mentre les administracions, que té els mecanismes suficients per a evitar-los, i els bancs, que estan dotats d'uns estrictes sistemes de governança, romanen passius davant la situació. Els Col·legis de mediadors continuarem secundant i personant-nos en totes les causes de males praxis que tinguem coneixement i estiguin acreditades”.


El Consell General contra la mala praxi

Com a principal corporació de Dret Públic de la Mediació, el Consell General vela pel bon exercici de la professió, la defensa de la lliure competència i els drets dels consumidors davant les males pràctiques d'entitats financeres i dels propis mediadors.

De fet, en els últims mesos ha obert un canal de denúncia en la seva pròpia pàgina web, on consumidors i mediadors poden posar en coneixement de l'organització qualsevol pràctica abusiva.

El Consell General va donar suport a aquesta causa des del principi portant el cas a la Direcció General d'Assegurances i als organismes corresponents. Per part seva, el Col·legi de Saragossa ha recolzat pública i econòmicament aquesta demanda en defensa de la legalitat.

També el Col·legi de Jaén s'ha personat en una demanda presentada contra un agent exclusiu d'una asseguradora, que presumptament hauria estafat a més de 130 persones amb un perjudici econòmic de 3,4 milions d'euros.

 

 

 

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223